Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Griga sa chce s nováčikom zachrániť, revolúciu v kádri nepredpokladá

Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce Stanislav Griga počas prípravy klubu na jarnú časť Fortuna ligy v piatok 8. januára 2016 v Michalovciach. Foto: TASR/Roman Hanc

Desiaty tím jesennej časti počas zimnej prestávky vymenil trénera a nový kouč v piatok privítal 25 hráčov.

Michalovce 8. januára (TASR) - S prípravou na jarnú časť Fortuna ligy v piatok začal aj nováčik z Michaloviec. Desiaty tím jesennej časti počas zimnej prestávky vymenil trénera a nový kouč Stanislav Griga v piatok privítal 25 hráčov. Hlavným cieľom nováčika súťaže bude udržanie sa v najvyššej súťaži.

Nový tréner už nepočíta s gruzínskym stopérom Chubutiom a na odchode je aj Vernon De Marco. "Odišiel Chubutia, záujem je o Vernona, takže určite budeme hľadať posilnenie v strede obrany. To by malo byť prvoradé posilnenie kádra. Takisto budeme hľadať aj útočníka, no nie je vylúčené posilnenie ani na ďalších postoch. Máme už rozpracované určité varianty. Zimná príprava je pomerne dlhá a prestupový kolotoč sa po sviatkoch iba rozbieha. Mužstvá budú ponúkať hráčov, manažéri začnú naplno pracovať. Nejakí hráči prídu a nejakí odídu, no veľká revolúcia v kabíne nebude. Veríme, že z prestupového kolotoča vyjdeme ako posilnené mužstvo," uviedol tréner Stanislav Griga pred prvým tréningom, ktorého sa pre zmeškaný let nezúčastnil nigérijský útočník Nworah.



Desiaty tím fortunaligovej jesene má v programe deväť prípravných zápasov. Obdobie pred jarnou časťou Fortuna ligy hráčom spestrí aj sústredenie v Španielsku. Generálku absolvujú proti lídrovi 2. ligy FC VSS Košice. "Máme prípravné zápasy so silnými mužstvami ako Ferencváros, Debrecín a Crakovia Krakov. Na desať dní ideme do Španielska a absolvujeme tam ďalšie tri kvalitné prípravné zápasy. S kvalitou mužstiev, s ktorými sa v príprave stretneme, som veľmi spokojný. Prípravné zápasy však nie sú najdôležitejšie, dôležité budú výsledky v jarnej časti," uviedol pre TASR 54-ročný tréner Michaloviec.



Prvý neformálny rozhovor s predsedom predstavenstva michalovského klubu Igorom Šoltinským absolvoval ešte počas jesenného zápasu Michaloviec v Senici. Grigov angažmán na Zemplíne dostal reálnejšie kontúry po Vianociach. "Dva a pol roka som nepracoval a chcel som už ísť do práce. Michalovce sú jedným z tých klubov, v ktorých som si to vedel prestaviť. Stále je tu veľké nadšenie z futbalu, ľudia chodia na zápasy v pomerne veľkom počte. Mám rád takéto kluby, v ktorých sa futbal robí so srdcom," uviedol Griga, ktorý sa s vedením klubu dohodol na zmluve do konca aktuálnej sezóny. Ďalšie zotrvanie bude závisieť od dohody oboch strán. "Hlavnou úlohou je záchrana," netají tréner. Michalovčania majú po jesennej časti päťbodový náskok na poslednú Skalicu.

Rozpis prípravných zápasov MFK Zemplín Michalovce:

16. januára: Ferencváros Budapešť - MFK Zemplín Michalovce
19. januára: MFK Zemplín Michalovce - FC Lokomotíva Košice
23. januára: DVSC-TEVA Debrecín - MFK Zemplín Michalovce
30. januára: MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov
6. februára: MKS Cracovia SSA Krakov - MFK Zemplín Michalovce
7.- 17. februára: Sústredenie v Španielsku, tri zápasy
20. februára: MFK Zemplín Michalovce - FC VSS Košice
.

Na snímke uprostred nový tréner MFK Zemplín Michalovce Stanislav Griga počas prípravy klubu na jarnú časť Fortuna ligy v piatok 8. januára 2016 v Michalovciach.
Foto: TASR/Roman Hanc


Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce Stanislav Griga počas prípravy klubu na jarnú časť Fortuna ligy v piatok 8. januára 2016 v Michalovciach.
Foto: TASR/Roman Hanc


Na snímke vľavo nový tréner MFK Zemplín Michalovce Stanislav Griga počas prípravy klubu na jarnú časť Fortuna ligy v piatok 8. januára 2016 v Michalovciach.
Foto: TASR/Roman Hanc


Hráči MFK Zemplín Michalovce počas prípravy klubu na jarnú časť Fortuna ligy v piatok 8. januára 2016 v Michalovciach.
Foto: TASR/Roman Hanc


Hráči MFK Zemplín Michalovce počas prípravy klubu na jarnú časť Fortuna ligy v piatok 8. januára 2016 v Michalovciach.
Foto: TASR/Roman Hanc