Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

FL: Michalovské futbalové hľadanie strelca trvá

Na archívnej snímke snímke Anton Šoltis. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Škrípajúca ofenzíva bola zrejmá aj v derby zápase s Prešovom, v ktorom síce Michalovčania nastúpili na domácom trávniku po deviatich mesiacoch, ale inak veľa dôvodov k spokojnosti nemali.

Michalovce 13. augusta (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa v úvode fortunaligovej sezóny trápia, čoho výsledkom je pozícia na dne tabuľky. Nula v kolónke strelených gólov naznačuje, kde najviac tlačí topánka. Škrípajúca ofenzíva bola zrejmá aj v derby zápase s Prešovom, v ktorom síce Michalovčania nastúpili na domácom trávniku po deviatich mesiacoch, ale inak veľa dôvodov k spokojnosti nemali.

Michalovský klub nedávno úspešne ukončil rekonštrukciu trávnika a prvýkrát od novembra 2016 hostil majstrovský zápas Fortuna ligy. Prvé tohtosezónne východniarske derby s Prešovom pritiahlo 2563 divákov, no väčšina z nich neodchádzala spokojná. Domáci výkonom nenadchli, ako problém sa, opäť, ukázala najmä útočná fáza, v ktorej nedokázali prekvapiť súpera. "Dnes to bolo z našej strany zlé. Dopúšťali sme sa mnohých jednoduchých strát lôpt. Naše útočné snahy boli len pred šestnástku a to nestačí. Mali sme pár striel, ale to je na domácom ihrisku málo. Jediné pozitívum je, že sme hrali konečne doma, ale pred vlastnými divákmi musíme viac pridať," vravel kapitán Igor Žofčák.

Práve on mal v závere prvého polčasu sľubnú príležitosť z priameho kopu, ale brankára hostí Taliana neprekvapil. Bol to typický moment zápasu - pokus domácich z väčšej vzdialenosti, ale do pripravenej defenzívy Prešovčanov. Michalovčania však nezaskočili súpera kombináciami ani snahou o centrované lopty. "Chýba nám ľahkosť v ofenzíve, moment prekvapenia, väčšia agresivita i skúsenosti. Bez gólov sa vyhrávať nedá. Neteší to mňa ani hráčov. Musíme dať hlavy hore a pracovať s tým, čo máme. Hlavne nesmieme ísť psychicky dole. Treba veriť, že keď dáme gól, tak sa chytíme," poznamenal po zápase tréner MFK Anton Šoltis.

Aj po štvrtom kole tak platí, že Michalovčania stále čakajú na prvý strelený gól. Ich defenzíva síce nepracuje najhoršie (tri inkasované góly), no nulová strelecká úspešnosť ich medzičasom zrazila na dno tabuľky. Spoločne so Senicou majú len jeden bod. Bez streleného gólu dokázali bodovať iba pri bezgólovej remíze v Nitre, ostatné tri zápasy prehrali 0:1.

Ako riešenie sa pýta angažovanie skúsenejších zakončovateľov, no možnosti michalovského klubu sú obmedzené. "Ja na vedenie apelujem už dosť dlho. Verím, že sa niečo udeje a prinesieme nie jedného, ale dvoch či troch hráčov. Naši mladí chlapci sú šikovní, ale skúsenosti ničím iným nenahradíte. Máme však isté klubové možnosti. Náš káder je však užší a treba ho rozšíriť," poznamenal Šoltis.