Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Slovan doma remizoval s Dunajskou Stredou

Na snímke vpravo Yves Simon Pambou (Dunajská Streda) a vľavo Joeri De Kamps (Slovan) počas zápasu 4. kola futbalovej Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - FC DAC 1904 Dunajská Streda v Bratislave 13. augusta 2017. Foto: TASR/Martin Baumann

Remízový stav bol vzhľadom na priebeh hry zaslúžený, obe mužstvá sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu.


Bratislava 13. augusta (TASR) - Tréner Slovana Ivan Vukomanovič mohol v zápase rátať s najnovšími posilami Vasilom Božikovom i Diamantisom Chouchomisom, obaja nastúpili v základnej zostave. V 8. minúte sa však prizerali prvej veľkej šanci hostí, keď Pačinda z pravej strany nacentroval na úplne voľného Pamboua, ktorému zmaril gólovú tutovku domáci brankár Greif.

O tri minúty neskôr musel pre zranenie odísť z ihriska Kornel Saláta, ktorého nahradil Milan Rundič. V 25. minúte po peknej kombinácii s Chouchomisom minul tesne ľavú žrď De Kamps. V ďalšom priebehu prvého dejstva sa hral svieži futbal, ale na ďalšiu šancu museli riedko zaplnené Pasienky čakať až do 40. minúty. Najskôr hlavičku Rundiča zrazil na roh Davis, pričom hráči Slovana reklamovali u arbitra Hrčku, že tak urobil rukou. Po následnom centri sa dostala lopta k voľnému Božikovovi, ale ten poslal svoju slabú strelu vedľa bránky Maceja.
ŠK Slovan Bratislava - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (0:0)
Góly: 52. Mareš - 62. Pačinda. Rozhodovali: Hrčka - Benko, Weiss, ŽK: Savičevič, Sekulič - Kalmár, Živkovič, Huk, 3022 divákov.

zostavy a striedania:
Slovan Bratislava: Greif - Sekulič, Saláta (11. Rundič), Chouchoumis, Božikov - De Kamps - Damnjanovič, Savičevič (73. Droppa), Hološko – Mareš, Čavrič (84. Šefčík)

Dunajská Streda: Macej – Živkovič, Šatka, Huk, Davis (46. Koštrna) – Ľupták, Ljubičič, Pambou, Pačinda - Vida (55. Kalmár), Šafranko (74. Čmelík)

Prvú šancu druhého polčasu mali opäť hostia, rýchly protiútok zakončil Ľupták nevydareným centrom. Slovan odpovedal centrom Mareša, na ktorý len tesne nedosiahol Savičevič. Už onedlho však potiahol loptu stredom ihriska Chouchoumis, posunul ju na pravý kraj šestnástky Marešovi, ktorý ľavačkou vymietol horný roh bránky Maceja - 1:0. O dvanásť minút sa dočkali hostia vyrovnania, keď sa na pravej strane šestnástky dostala lopta k Pačindovi a ten ju povedľa Greifa poslal do siete - 1:1. Remízový stav bol vzhľadom na priebeh hry zaslúžený, obe mužstvá sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Gólovú šancu si však už neutvorilo ani jedno z nich.

Pačinda je s bodom spokojný, Greifa mrzí výkon v prvom polčase

V nedeľňajšom šlágri 4. kola futbalovej Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a FC DAC 1904 Dunajská Streda sa na Pasienkoch zrodila zaslúžená remíza. Zhodli sa na tom aktéri oboch tímov.

"Výsledok zodpovedá tomu, čo sa dialo na trávniku. My sme sa na Slovan dobre pripravili, ja si dovolím tvrdiť, že vyloženú šancu ani nemal. My sme mali niekoľko protiútokov, jeden nám vyšiel, máme bod," zhodnotil zápas Erik Pačinda, ktorý sa v 64. minúte postaral o vyrovnávajúci zásah svojho mužstva: "Ku mne sa dostala lopta cez šírku ihriska, obrancovi ušla lopta a ja som si ju hodil na ľavačku. Skúsil som zakončiť tak, ako to skúšam na tréningu. Vyšlo to."

Výkon Slovana nebol ideálny, čo na tlačovej konferencii po skončení zápasu priznal aj domáci tréner Ivan Vukomanovič. Jeho slová potvrdil brankár Dominik Greif: "Z našej strany to nebolo dobré. V prvom polčase sme si nevedeli prihrať, neviem, čím to bolo. Hráči Dunajskej Stredy mali minimálny tlak na našej polovici, no napriek tomu sme s tým mali problém. V druhom polčase to už bolo lepšie, mali sme fázy, keď sme dominovali, dali sme gól, ale trápi nás, že si utvoríme málo šancí a sme málo efektívni. Navyše, máme okienka v defenzíve a na to doplácame." Greif predviedol niekoľko zákrokov, ten kľúčový však prišiel už v 8. minúte po obrovskej šanci Yvesa Pamboua. "Lopta letela z pravej strany pred bránku, ja som sa snažil čo najlepšie postaviť. Trafil to presne do priestoru, kde som stál, takže mi dal šancu na zákrok. Našťastie sa mi to podarilo vykopnúť," dodal brankár "belasých".

DAC je rovnako ako Slovan po 4. kole bez prehry, na mužstvo zo Žitného ostrova čaká o týždeň ďalšia náročná previerka. "Máme pred sebou ťažký zápas proti Žiline, ale mne osobne sa hrá dobre práve proti ťažším súperom. Musíme sa dobre pripraviť a opäť získať body," uzavrel Pačinda.

tabuľka po 4. kole:
1. FC Spartak Trnava 4 4 0 0 7:2 12
2. FC Nitra 4 3 1 0 6:0 10
3. ŠK Slovan Bratislava 4 2 2 0 9:4 8
4. FC DAC 1904 Dunajská Streda 4 2 2 0 5:3 8
5. FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4 2 0 2 5:4 6
6. 1. FC Tatran Prešov 4 2 0 2 5:11 6
7. MFK Ružomberok 4 1 1 2 6:5 4
8. AS Trenčín 4 1 1 2 5:6 4
9. FK Železiarne Podbrezová 4 1 1 2 3:4 4
10. MŠK Žilina 4 1 0 3 9:7 3
11. MFK Zemplín Michalovce 4 0 1 3 0:3 1
12. FK Senica 4 0 1 3 3:14 1