Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Futbalisti Slovana začali prípravu. Ambíciou je zmazať manko Trenčína

Na snímke tréner futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Nikodimos Papavasiliou na prvom zraze pred zimnou prípravou na jarnú časť FL v Bratislave 9. januára 2016 Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovan Bratislava na jar nepočíta so službami Erika Čikoša, Dávida Hudáka, Nicolasa Gorosita, Lestera Peltiera, Patrika Saba, Timoteja Záhumenského a Samuela Štefánika.

Bratislava 9. januára (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava v sobotu oficiálne začali zimnú prípravu na jarnú časť Fortuna ligy 2015/2016 na štadióne na Pasienkoch, hoci už v uplynulých dvoch dňoch absolvovali zdravotné testovanie na špecializovanej lekárskej klinike. Aj úvodná tréningová jednotka, na ktorej hlavný tréner Nikodimos Papavasiliou z Cypru privítal 21 hráčov, mala najmä charakter testovania.

Už v nedeľu odletia "belasí", ktorí po jeseni strácajú na obhajcu AS Trenčín sedem bodov, na kondičné sústredenie do tureckého Beleku. Letieť by malo 25 futbalistov. S nimi už aj nová posila, holandský stredopoliar Joeri de Kamps. "Vedel som, že Slovan je najlepší slovenský klub. Zatiaľ o mojich očakávaniach môžem povedať len to, že chcem pravidelne hrať a vyhrať so Slovanom titul," povedal médiám naposledy hráč NAC Breda, inak odchovanec akadémie Ajaxu Amsterdam.

Na snímke brankár futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Ján Mucha na prvom zraze pred zimnou prípravou na jarnú časť FL v Bratislave 9. januára 2016.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Kapitán Marko Milinkovič sa už stretnutia so spoluhráčmi po troch týždňoch nevedel dočkať. "Tešil som sa veľmi. Ideme hneď do Turecka za dobrými podmienkami, sám som zvedavý, aké to bude. Kondičné sústredenie v Turecku som ešte nezažil," povedal špílmacher, z ktorého slov bolo cítiť veľké odhodlanie zdramatizovať boj s Trenčínom. "Sedem bodov je pre mňa nič. Vieme, že už prvý zápas s Trenčínom bude veľmi dôležitý. Už by som ho hral aj hneď, ale čaká nás príprava, v ktorej všetci musíme byť veľmi zodpovední a dobre pracovať." Skúsený brankár Ján Mucha tiež prízvukoval dôležitosť súboja s Trenčínom: "Čaká nás zimná príprava, tie bývajú ťažké. Všetci si uvedomujeme aká je situácia. Vieme, že už prvý duel s Trenčínom bude rozhodujúci. Ak ho zvládneme my, liga sa otvorí a bude to zaujímavé do konca. Ak by sme ho prehrali, je rozhodnuté, matematika nepustí. Sú tu zmeny, všetko začíname od nuly. Som zvedavý a teším sa."



Na snímke tréner futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Nikodimos Papavasiliou na prvom zraze pred zimnou prípravou na jarnú časť FL v Bratislave 9. januára 2016
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Tréner Papavasiliou ocenil príchod holandskej posily, no naznačil, kde by ešte jeho tím potreboval vystužiť. "Ešte by sme chceli pravého obrancu a aj niekoho do stredu obrany. Som rád, že ideme za dobrými podmienkami, najmä prvých 10 až 15 dní bude pre nás veľmi dôležitých. Potom máme na programe sústredenie v Českej republike a opäť pôjdeme do Turecka, kde hráme s kvalitnými súpermi," povedal kouč osemnásobného slovenského majstra.

Slovan Bratislava na jar nepočíta so službami Erika Čikoša, Dávida Hudáka, Nicolasa Gorosita, Lestera Peltiera, Patrika Saba, Timoteja Záhumenského a Samuela Štefánika. Na prvom tréningu chýbali niektorí hráči pre zdravotné ťažkosti, po dopoludňajšom tréningu mal žalúdočné problémy Mauro Gonzalez. Prvý prípravný zápas odohrajú 23. januára proti českému účastníkovi skupinovej fázy Európskej ligy Slovan Liberec. Počas druhého sústredenia v Turecku (31. januára - 14. februára) si v okolí Antalye zmerajú sily aj s rumunským klubom Universitatea Craiova, bulharským Razgradom, s Dinamom Tbilisi z Gruzínska i dánskym Aalborgom.

Od 15. februára čaká na slovanistov záverečná časť prípravy v domácich podmienkach. Generálkou pred ligou bude 20. februára v Senci súboj s domácim druholigistom. O týždeň neskôr už nastúpia Bratislavčania na ligový duel proti obhajcovi titulu a jesennému majstrovi AS Trenčín.

Prvou zimnou posilou ŠK Slovan je Holanďan Joeri de Kamps


program zimnej prípravy ŠK Slovan Bratislava:

9. január - kondičné testy hráčov na ihrisku, Pasienky

sústredenie v Turecku (Antalya/Belek) 10. január – 20. január
sústredenie v Česku (Nymburk) 22. január – 24. január

23. január: prípravný zápas s Libercom
24. január: prípravný zápas s Jabloncom
30. január: prípravný zápas (súper bude upresnený)

sústredenie v Turecku (Antalya/Belek) 31. január – 14. február

3. február: prípravný zápas proti CS Universitatea Craiova
6. február: prípravný zápas (Ludogorec Razgrad)
10. február: prípravný zápas proti Dinamu Tbilisi
13. február: prípravný zápas proti Aalborgu
15. február – 26. február: príprava v Bratislave
20. február: prípravný zápas proti Sencu (ihrisko Senec)
.

Milinkovič: Sedembodový náskok Trenčína chceme stahnuť čo najskôr


Mucha: Prvý zápas proti Trenčínu bude pre nás určite najdôležitejší