Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Slovan začne s prípravou vo štvrtok, preveria ho Nitra či Inter

Na archívnej snímke futbalisti Slovana Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovan sa v premiérovom ročníku Česko-slovenského Superpohára stretne v piatok 23. júna v Uherskom Hradišti s FC Fastav Zlín

Bratislava 7. júna (TASR) - Futbalisti fortunaligového ŠK Slovan Bratislava sa zídu vo štvrtok popoludní na začiatku letnej prípravy na nový ročník. Využijú domáce podmienky na Pasienkoch, na programe majú intenzívne tréningové jednotky, posilňovňu i regeneráciu.

Na zraz už príde aj útočník Jakub Mareš, ktorý sa po prestupe z MFK Ružomberok stal prvou predsezónnou akvizíciou "belasých". Kornel Saláta, Aleksandar Čavrič, Vukan Savičevič a Seydouba Soumah sa pre plnenie reprezentačných povinností zapoja do prípravy až v jej neskoršom priebehu.

Slovan sa v premiérovom ročníku Česko-slovenského Superpohára stretne v piatok 23. júna v Uherskom Hradišti s FC Fastav Zlín. Ešte predtým odohrá 14. júna prípravný duel proti Komárnu, ktoré je aktuálny líder III. ligy skupiny Západ. Ďalšie prípravné zápasy absolvuje vždy dva alebo tri dni po súbojoch Európskej ligy UEFA 2017/2018, postupne si zmeria sily s Nitrou, Interom Bratislava a Dunajskou Lužnou. Tu dostanú priestor hráči, ktorí nenastúpia v európskych stretnutiach. Zverenci Srba Ivana Vukomanoviča spoznajú súperov v 1. a 2. predkole EL 19. júna na žrebe vo švajčiarskom Nyone. Slovan figuruje v oboch predkolách medzi nasadenými mužstvami.

V úvodnom kole najvyššej slovenskej súťaže čaká na "belasých" 22. júla v NTC Poprad 1. FC Tatran Prešov. Informovala o tom oficiálna internetová stránka bratislavského klubu.

Predbežný program prípravných stretnutí ŠK Slovan Bratislava:

14. júna ŠK Slovan Bratislava – KFC Komárno

1. júla ŠK Slovan Bratislava – FC Nitra

9. júla ŠK Slovan Bratislava – FK Inter Bratislava

15. júla ŠK Slovan Bratislava – OFK Dunajská Lužná