Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA:Slovan v 3. kole do Podbrezovej, Prešov chce dať prvý gól

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Belasí sa v Podbrezovej predstavia so zámerom udržať si stopercentnú bilanciu a zaznamenať tretí ligový triumf v rade.

Bratislava 29. júla (TASR) - Futbalisti bratislavského Slovana nastúpia v nedeľňajšom zápase 3. kola Fortuna ligy 2016/2017 na ihrisku ŽP Šport Podbrezová so zámerom udržať si stopercentnú bilanciu a zaznamenať tretí ligový triumf v rade.

"Belasí" figurujú so ziskom šiestich bodov na čele tabuľky a ako jediní zatiaľ nestratili v doterajšom priebehu súťaže bod. Do cesty sa im postaví súper, ktorý v úvodných dvoch kolách dvakrát remizoval - 1:1 s Trnavou a 0:0 s Myjavou. Duel v ZELPO Aréne s úvodným výkopom o 17.00 h vysiela v priamom prenose RTVS.

Spartak Trnava vstúpil do sezóny vynikajúco. V Európskej lige UEFA postúpil po vyradení maltského Hiberniansu a arménskeho Širaku Gjumri do 3. predkola, v ktorom vo štvrtok zdolal Austriu Viedeň na jej pôde 1:0 a vybudoval si pred domácou odvetou solídnu pozíciu na postup. Aj na domácej scéne to zatiaľ zverencom trénera Miroslava Karhana ide. Po remíze 1:1 v Podbrezovej zdolali minulý víkend v omladenej zostave krajského rivala z Dunajskej Stredy 2:1. V sobotu sa "bílí andeli" predstavia v Ružomberku, ktorý pod vedením nového trénera Norberta Hrnčára vyhral v ligovej ouvertúre 1:0 nad Prešovom a prehral 2:3 v Žiline.

Bez bodu figurujú na dne tabuľky dve mužstvá - FK Senica a ViOn Zlaté Moravce - Vráble. Záhoráci sa cez víkend predstavia doma proti MFK Zemplín Michalovce a Zlaté Moravce hostia úradujúceho držiteľa double AS Trenčín. O prvý gól po návrate medzi elitu sa pokúsia futbalisti nováčika 1. FC Tatran Prešov v súboji so Žilinou.

Tretie kolo dohrajú v NTC Senec v utorok 2. augusta zápasom FK DAC 1904 Dunajská Streda - Spartak Myjava. Duel bude mať špecifickú príchuť pre trénera hostí Mikuláša Radványiho, ktorý ako hráč a neskôr trénersky pôsobil na Žitnom ostrove.

Fortuna liga 2016/17 - 3. kolo:

sobota 30. júla:
19.00 MŠK Žilina - 1. FC Tatran Prešov (rozhodujú Kružliak - Bednár, Roszbeck)
19.00 FK Senica - MFK Zemplín Michalovce (Kráľovič - Weiss, Barenčík)
19.00 FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble - AS Trenčín (Glova - Ádám, Ferenc)
nedeľa 31. júla:
17.00 ŽP Šport Podbrezová - ŠK Slovan Bratislava (Vnuk - Hancko, Galo, RTVS)
19.00 MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava (Marhefka - Benko, D. Hrčka)
utorok 2. augusta:
19.00 FK DAC 1904 Dunajská Streda - Spartak Myjava (Chmura - Vorel, Žákech, hrá sa v Senci)