Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Slovenský futbalový talent Jakubík bol na návšteve Bayernu Mníchov

Futbalisti slávneho Bayernu Mníchov. Foto: TASR/AP

Iba štrnásťročný mladík navštívil sídlo slávneho tímu spolu s asistentom trénera "šošonov" Ladislavom Kubalíkom a so svojím otcom.

Žilina 5. októbra (TASR) - Talentovaný slovenský futbalista Patrik Jakubík z MŠK Žilina absolvoval trojdňovú návštevu v nemeckom veľkoklube Bayerne Mníchov.

Iba štrnásťročný mladík navštívil sídlo slávneho tímu spolu s asistentom trénera "šošonov" Ladislavom Kubalíkom a so svojím otcom. "Ešte v lete na turnaji v Hradci Králové si nášho hráča Patrika Jakubíka všimol skaut Bayernu Mníchov, ktorý vyhľadáva talenty na Slovensku, Česku i Maďarsku. Na základe tohto interesu klub pozval hráča na krátky pobyt, kde mal možnosť spoznať chod klubu, zoznámiť sa so systémom práce a v neposlednom rade si overiť aj individuálnu kvalitu v jednom z najväčších klubov v Európe. Myslím si, že Paťove zážitky a skúsenosti sú len pozitívne a odovzdá ich ďalej svojim spoluhráčom. Každý hráč, ktorý také niečo zažije, by to mal využiť vo svoj prospech a zobrať si čo najviac do budúcna. Myslím si, že organizácia aj starostlivosť bola na vysokej úrovni a hráča to môže iba posunúť vpred," povedal Kubalík pre oficiálnu stránku Žiliny.

"Mojou úlohou bolo ako zástupca klubu sprevádzať Paťa počas tohto pobytu, ale zároveň sme chceli nazrieť hlbšie do fungovania mládežníckej akadémie a nadviazať priamy kontakt s týmto veľkoklubom."

Jakubík absolvoval v klubovej akadémii niekoľko tréningov s rovesníkmi, prezrel si Allianz arénu a taktiež prípravu "Áčka" s viacerými hviezdami ako Franck Ribéry, Philipp Lahm, Xabi Alonso, či Rafinha. "Ja som mal možnosť komunikovať s manažérom mládeže, ktorým je Timon Pauls, prebrali sme detaily práce s akadémiou v Bayerne. Potvrdil, že tak, ako vo všetkých Európskych krajinách, aj oni majú svoje problémy, či už je to výchova mládeže, alebo tréningové priestory. Tie sa snažia vyriešiť výstavbou nového tréningového centra, ktoré bude hotové v júli 2017 a bude jedným z najlepších a najmodernejších v Európe," dodal Kubalík.