Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Prešov zaknihoval v 26. kole mimoriadne dôležitý triumf

Futbalisti Tatrana Prešov, archívna snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

O jediný gól v zápase sa postaral Kubus.

Poprad 7. apríla (TASR) - Futbalisti Tatrana Prešov zvíťazili v piatok v 26. kole Fortuna ligy 2016/2017 v NTC Poprad nad Senicou 1:0.

1. FC Tatran Prešov - FK Senica 1:0 (0:0)
Gól: 80. Kubus. Rozhodoval: Dohál, ŽK: Keresteš, Petko - Šušolík, Kosorín, 153 divákov.

1. FC Tatran Prešov: Talian – Dzurík, Kačala, Katona (88. Haladej), Keresteš – Kubus, D. Leško (64. Rolinc), P. Leško, Micherda – Petko, Trebuňák (75. Dupkala)
FK Senica: Šulla – Bališ, Blažek, Brigant (82. Kosorín), Kotula – Kováč (58. Turyna), Kratochvíl, Pillár, Ranko – Šušolík, O. Šašinka


Seničania sa v Poprade snažili o jubilejné sté víťazstvo v najvyššej slovenskej súťaži a nasmerovať ich k nemu mohol Kováč už v 20. sekunde. V prvej akcii zápasu sa dostal až pred brankára Taliana, no vo veľkej príležitosti nechal vyniknúť prešovského kapitána. Mužstvá sa rozbiehali pomalšie, no s pribúdajúcimi minútami stúpal aj počet zaujímavých situácií. V 18. minúte si streleckú pozíciu v pokutovom území vypracoval Seničan Brigant, ale tvrdou strelou pravačkou namieril iba do pripraveného Taliana. Ten zasahoval aj o pár sekúnd neskôr po pokuse Bališa z približne 30. metrov. Prešovčania sa dostali k slovu až v závere prvého polčasu. V 40. minúte sa k zakončeniu z hranice šestnástky dostal Prešovčan Katona, ale nie príliš prudkú strelu nasmeroval iba do brankára Šullu. V 45. minúte hostia prepadli po rohovom kope a do protiútoku sa dostali Prešovčania. V ňom si vytvoril streleckú pozíciu z hranice šestnástky Kubus, ale ani jeho pokus brankára Senice neprekvapil.

Ofenzívne akcie Seničanov boli aj v druhom dejstve nebezpečnejšie. Za obranu Tatrana sa v 63. minúte dostal striedajúci Turyna, ale ani on v dobrej pozícii Taliana neprekonal. Za nevyužité šance hostia pykali v 80. minúte. Nie príliš atraktívne dianie na ihrisku osviežila akcia Katonu, ktorému hostia venovali priveľkú pozornosť, lopta sa dostala k voľnému Kubusovi, ktorý zblízka poľahky prekonal Šullu - 1:0. Hostia následne pridali v aktivite, ale nezaostával ani prešovský tím, ktorý si umnou hrou v defenzíve udržal tesné víťazstvo.

Hlasy po zápase:

Miroslav Mentel, tréner FK Senica: "Bol to zápas o jednom góle. Súper ho dal, my nie. Mali sme aj vyložené šance, v ktorých sa lámal chlieb. Súper hrozil strelami z druhej línie a náš brankár Šulla zmaril niekoľko šancí. Gratulujem Prešovu k víťazstvu."

Miroslav Jantek, tréner 1. FC Tatran Prešov: "Dôležitý moment prišiel už na začiatku zápasu, keď nás brankár Jožko Talian podržal výborným zákrokom. Podobná situácia sa stala aj v druhom polčase ešte za nerozhodného stavu. To boli dve obrovské možnosti, v ktorých mohla Senica zápas zlomiť. Na naše šťastie sa jej to nepodarilo. Nemyslím si, že sme dnes podali nejaký top výkon, ale dnes bola našou prioritou výhra. Napokon sme to aj dosiahli, hoci to bolo utrápené víťazstvo. Počítajú sa však aj také a možno práve toto naštartuje náš tím."