Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Trnava začne zimnú prípravu 6. januára, v pláne aj sústredenie v ČR

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Po úvodnej zimnej "zaberačke" v domácich podmienkach absolvujú futbalisti Spartaka aj sústredenie v Uherskom Brode.

Trnava 22. decembra (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava odštartujú v piatok 6. januára prípravu na jarnú časť Fortuna ligy 2016/17. Po zimnej "zaberačke" v domácich podmienkach absolvujú aj sústredenie v Uherskom Brode.

Prvý prípravný zápas čaká zverencov trénera Miroslava Karhana 14. januára, keď sa na umelej tráve v Senci predstavia proti Znojmu. Po ňom výprava Spartaka odcestuje na týždňové sústredenie do Uherského Brodu, kde budú mať k dispozícii všetky potrebné podmienky. "Ide o kondično-herný týždeň. Hráči budú mať k dispozícii podmienky na regeneráciu i tréning. Hneď vedľa hotela je umelá tráva. Skvelé je, že nemusia nikam cestovať, podarilo sa nám vybaviť dva zápasy, pricestuje Zlín aj Slovácko," prezradil pre oficiálnu internetovú stránku klubu generálny manažér Pavel Hoftych. "Prvé kolo ligy nás čaká v Poprade, kde nastúpime proti Michalovciam. Určite nemôžeme očakávať ideálne májové počasie, aj z tohto dôvodu sme vsadili na drsnejšie klimatické podmienky," pokračoval Hoftych.

Po návrate z jediného sústredenia si trnavskí futbalisti v závere januára zmerajú sily s Brnom (hrá sa na súperovej umelej tráve) a o tri dni neskôr opäť v Senci na umelej tráve s Olomoucom. Február odštartujú "červeno-čírni" vo Viedni, kde vyzvú Mladú Boleslav. Neskôr nastúpi Spartak v Poprade proti Prešovu. Zimná príprava vyvrcholí 11. februára generálkou v Červeníku, kam pricestuje Baník Ostrava.

Plán zimnej prípravy Spartaka Trnava:

6. januára: začiatok prípravy
14. januára: Znojmo (Senec, 13.00 h)
16. januára: odchod na sústredenie do Uherského Brodu
17. januára: Fastav Zlín (Uherský Brod, 11.00 h)
20. januára: Slovácko (Uherský Brod, 11.00 h)
25. januára: Brno (Brno, 13.00 h)
28. januára: Olomouc (Senec, 11.00 h)
1. februára: Mladá Boleslav (Viedeň)
7. februára: Prešov (Poprad, 11.00 h)
11. februára: generálka - Baník Ostrava (Červeník, 13.00 h)
18. februára: 20. kolo Fortuna ligy - Michalovce (Poprad, 17.00 h)