Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Spartak Trnava aj Vion začali zimnú prípravu. Toto sú ich ciele

Na snímke hráči FC Spartak Trnava na prvom tréningu zimnej prípravy pred jarnou časťou Fortuna ligy v Trnave 6. januára 2017. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V kádri FC ViOn nastali početné zmeny, do zimnej prípravy sa zapojilo 27 hráčov.

Trnava 6. januára (TASR) - Fortunaligový futbalový klub FC Spartak Trnava odštartoval na "trojkráľový" piatok zimnú prípravu s minimálnymi zmenami v kádri. Na prvom tréningu v novom roku chýbali brankár Adam Jakubech a obranca Matúš Čonka, ktorí si plnia reprezentačné povinnosti na sústredení v Abú Zabí. Neprišiel ani útočník Robert Ndip Tambe, ktorý figuruje v nominácii Kamerunu na blížiaci sa Africký pohár národov a zatiaľ ani brazílsky "žonglér" Kerlon. Ten by sa mal k novým spoluhráčom pridať v najbližších dňoch.

Zverenci trénera Miroslava Karhana odohrajú prvý prípravný zápas 14. januára, keď sa na umelej tráve v Senci predstavia proti Znojmu. Po ňom výprava Spartaka odcestuje na sústredenie do Uherského Brodu. "Dúfam, že si chalani počas sviatkov oddýchli a prišli v dobrej nálade. Mne osobne už bolo doma dlho, tešil som sa na začiatok zimnej prípravy. V priebehu jesennej časti sme sa v klube rozprávali o tom, že zásahy do kádra budú minimálne. Realita je taká, že mužstvo zostáva pohromade. Snažíme sa ešte doplniť ho o podhrotového hráča a klasického útočníka," povedal Karhan na piatkovom brífingu. Ciele do jarnej časti Fortuna ligy pomenoval jasne: "Chceli by sme hrať pohárovú Európu. To by mala byť hlavná motivácia pre hráčov. Keby sa nám podarilo predbehnúť Slovan alebo Podbrezovú, bolo to by super."



V minulosti zvykli "bílí andeli" cestovať v zime do Turecka, tento rok sa rozhodli ísť inou cestou. "Prvé kolo ligy nás čaká v Poprade, kde nastúpime proti Michalovciam. Určite nemôžeme očakávať ideálne májové počasie, aj z tohto dôvodu sme vsadili na drsnejšie klimatické podmienky," zdôvodnil generálny manažér klubu Pavel Hoftych. Podľa jeho slov zostáva mužstvo pohromade, zatiaľ z neho neodchádzajú ani brankár Jakubech a zostáva aj kapitán Martin Mikovič. Záujem bol zo zahraničia aj o Tambeho a Emira Haliloviča, aj oni však budú na jar podľa všetkého pôsobiť v Spartaku.



Po návrate z jediného sústredenia si trnavskí futbalisti v závere januára zmerajú sily s Brnom (hrá sa na súperovej umelej tráve) a o tri dni neskôr opäť v Senci na umelej tráve s Olomoucom. Február odštartujú "červeno-čírni" vo Viedni, kde vyzvú Mladú Boleslav. Neskôr nastúpi Spartak v Poprade proti Prešovu. Zimná príprava vyvrcholí 11. februára generálkou v Červeníku, kam pricestuje Baník Ostrava.

Do jarnej časti Fortuna ligy 2016/2017 vstúpia "bílí andeli" 21. februára súbojom s Michalovcami, ktorý sa odohrá v NTC Poprad. Po jesennej časti patrí Spartaku štvrtá priečka v tabuľke.



.


Plán zimnej prípravy Spartaka Trnava:

14. januára: SC Znojmo (Senec, 13.00 h)
16.-21. januára: sústredenie v Uherskom Brode
17. januára: Fastav Zlín (Uherský Brod, 11.00 h)

20. januára: 1. FC Slovácko (Uherský Brod, 11.00 h)
25. januára: FC Zbrojovka Brno (Brno, 13.00 h)
28. januára: Sigma Olomouc (Senec, 11.00 h)

1. februára: FK Mladá Boleslav (Viedeň - čas a miesto bude upresnené neskôr)
7. februára: 1. FC Tatran Prešov (Poprad, 11.00 h)
11. februára: generálka - Baník Ostrava (Červeník, 13.00 h)
21. februára: 20. kolo Fortuna ligy - MFK Zemplín Michalovce (Poprad, 17.00 h)



Početné zmeny v kádri FC ViOn


V piatok odštartovalo zimnú prípravu fortunaligového FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble 27 futbalistov. Trénerské trio Juraj Jarábek, Milan Ivanka, Branislav Mráz ju naplánovalo v domácich podmienkach, v prípade potreby by sa išlo na krátkodobé sústredenie na maximálne štyri alebo päť dní. Úvodný týždeň budú intenzívne dvojfázové tréningy, ktoré vyvrcholia 14. januára modelovaným stretnutím v rámci klubu.

Na snímke hlavný tréner FC ViOn Zlaté Moravce Juraj Jarábek na zraze pred prvým tréningom zimnej prípravy pred jarnou časťou Fortuna ligy v Zlatých Moravciach 6. januára 2017.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Počas ligovej prestávky odišlo zo Zlatých Moraviec šesť hráčov: Michal Ranko, Denis Švec, Jozef Rejdovian, Jakub Kastelovič, Jesus Konnsimbal a Michal Obročník. Naopak, v kádri A-mužstva je desať nováčikov: Matúš Paukner (FC Spartak Trnava), Marin Chren (KFC Komárno), Filip Ďuriš (ŠK Slovan Bratislava juniori), Dominik Holec (MŠK Žilina "B"), Erik Ujlaky, Privat Yao, Boris Bališ (všetci FC Spartak Trnava juniori), Renáto Meszlényi (FC Slovan Galanta), Lukáš Tonka a Adam Jamrich (z dorastu FC ViOn).

FC ViOn zimuje na desiatej priečke tabuľky najvyššej slovenskej súťaže so ziskom 15 bodov za štyri víťazstvá, tri remízy a dvanásť prehier, jeho prvým súperom v jarnej časti bude v 20. kole MFK Ružomberok.

.



Plán zimnej prípravy FC ViOn:
14. januára: modelovaný zápas
18. januára: FC Spartak Trnava juniori (Senec)
21. januára: FK Sereď

24. januára: FC Fastav Zlín
28. januára: BFC Siófok (Telki)
1. februára: MFK Frýdek-Místek

4. februára: MFK Lokomotíva Zvolen
10. februára: Sandecja Nowy Sacz