Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Zlaté Moravce doma prehrali s AS Trenčín 0:2

Na ilustračnej fotografii brankár Pavol Kováč (Zlaté Moravce). Foto: TASR - Michal Svítok

V stretnutí 25. kola futbalovej Fortuna ligy medzi Zlatými Moravcami a AS Trenčínom diktoval tempo hry úradujúci majster.

Zlaté Moravce 1. apríla (TASR) - Futbalisti Zlatých Moraviec nestačili na svojho súpera, ktorým bol v 25. kole futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín.

Od úvodných minút to bol úradujúci majster, ktorý diktoval tempo hry. V prvej čistej šanci sa ocitol v 12. min Janga, ale jeho slabú strelu Kováč kryl. Už o minútu neskôr vystrelil z rohu šestnástky Beridze, ale pozorný domáci gólman sa nenechal prekvapiť. ViOn postupom času vyrovnal hru a čoraz častejšie sa tlačil pred pokutové územie hostí. V 21. min skúšal šťastie Privat Yao, ale jeho strele z 12 m chýbala presnosť. V 36. min Orávik rozohral štandardnú situáciu a hlavička Privata Yaoa skončila vedľa ľavej žrde Šemrincovej brány. Na opačnej strane sa z protiútoku dostal do dobrej pozície Kvocera, ale z rohu malého vápna nenamieril presne. Do vedenia išli hostia v 40. min, keď sa pred Kováčom presadil Ubbink.

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie domáci. V 52. min vychytal čistú šancu domácich Šemrinec a následnú Pepeho dorážku zblokovala obrana hostí. V 56. min rozohral Orávik štandardnú situáciu, Kapor hlavou predĺžil na Chrena, ktorý v ideálnej pozícii nedokázal prekonať brankára hostí. Následne unikol po ľavej Beridze, jeho center našiel v malom vápne nekrytého Kvoceru, ktorý poľahky poslal loptu za Kováčov chrbát. Od tohto momentu domáci vrhli všetko do útoku, ale príležitosti Kostadinova, Kapora a Pepeho ostali nevyužité. Na skóre sa už nič nezmenilo ani v 90. min, keď Ujlakyho strela skončila na brvne trenčianskej brány.

ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 0:2 (0:1)
Góly: 40. Ubbink, 57. Kvocera. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: De Oliveira, Kováč, Pastva, Kapor - Paur, Janga, Klooser. 1282 divákov

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Kováč - Pastva, Kapor, Pintér, Chren - Bariš (83. Ewerton) - Orávik, Kostadinov, De Oliveira, Válovčan (53. Ujlaky) - Privat Yao (45. Pepe)

AS Trenčín: Šemrinec - Klooser, Kleščík, Lawrence, Skovajsa - Zubairu - Kvocera (71. Mance), Paur (84. Adekunle Issa), Ubbink, Beridze - Janga (90. Nwofor)


Hlasy trénerov:

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: "Gratulujem súperovi k víťazstvu. Myslím, že naša taktika bola dobrá, so zabezpečnou obranou a hrou na rýchle kontry. Ja som napočítal tri čísté naše šance. Inak dnse to bol náš najhorší výkon, i keď sme sa v druhom polčase zlepšili."

Martin Ševela, tréner Trenčína: "Z našej strany to bol solídny výkon, mali sme dostatok príležitostí už v prvom polčase. Podarilo sa nám vyhrať vonku, čo nie je vždy jednoduché. Po nešťastnej remíze so Senicou sme si spravili chuť, celkovo po dlhšom čase vládne spokojnosť."