Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Futbalista R. Vittek sa vrátil do Slovana

Na archívnej snímke vľavo Róbert Vittek a Lukáš Migaľa v zápase 11. kola futbalovej Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a ŽP Šport Podbrezová, 27. septembra 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Vittek môže nastúpiť už na najbližší zápas Fortuna ligy proti Trenčínu, ktorý sa bude hrať na Pasienkoch.


Bratislava 21. februára (TASR) - Slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava sa dohodol na podmienkach novej zmluvy s Róbertom Vittekom, ktorý si tak po polročnej pauze opäť oblečie belasý dres.

Vittek naposledy obliekal dres Slovana vo vlaňajšej sezóne, v ročníku 2015/2016 bol s osemnástimi gólmi najlepším strelcom mužstva. Blysol sa najmä hetrikmi v zápasoch Európskej ligy s Krasnodarom či v Dubline. Po skončení zmluvy v lete 2016 sa 34-útočník dohodol na zmluve s maďarským Debrecínom, kde však dlho nevydržal. "V júli minulého roka som vyhlásil, že Robo Vittek má u mňa vždy dvere otvorené, a že naše cesty sa v budúcnosti snáď ešte stretnú. Deje sa tak už teraz a sme veľmi radi, že Robo je späť v Slovane. Máme spolu veľmi dobré vzťahy a rokovania o tejto zmluve boli krátke a rýchle. Dohodli sme sa na zmluve do konca prebiehajúcej sezóny s možnosťou ďalšej spolupráce. Chceli sme mu pomôcť v čase, keď si hľadal nový angažmán a veríme, že pomôže aj on nám. Sľubujeme si od neho prínos správnej identity klubu, aby si hráči uvedomili, aký dres obliekajú a čo to znamená hrať za Slovan. Môže priniesť ten správny slovanistický duch a dodať do kabíny pozitívny impulz. Robo skrátka do Slovana patrí. Je výnimočný v hre chrbtom k bráne a hrá výborne pozične, pričom práve takýto typ útočníka nám momentálne chýbal. Veríme, že pomôže v kabíne i gólmi na ihrisku, aj vzhľadom na svoje bohaté skúsenosti by mohol potiahnuť mužstvo najmä v ťažších situáciách. Jeho príchod ocenil aj hlavný tréner, ktorý takéhoto hráča v tíme potreboval. Roba vítam späť v Slovane a prajem si, aby táto vzájomná spolupráca bola úspešná," vyhlásil viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml. pre klubový web.

Vittek sa počas zimy pripravoval individuálne, Slovan mu v tomto smere vyšiel v ústrety. Napokon sa dohodli na opätovnej vzájomnej spolupráci. "Ponuka zo Slovana ma trochu prekvapila, bolo to však veľmi príjemné prekvapenie a veľmi ma to potešilo. Dohodli sme sa veľmi rýchlo a korektne. Verím, že budem prínosom a pomôžem tímu v kabíne aj na ihrisku. Počas zimy som sa pripravoval individuálne a cítim sa dobre. Až na dve – tri nové tváre poznám v kabíne každého hráča. Slovan je môj domov a som veľmi rád, že som späť, je to moja srdcovka. Vždy som bol a aj budem belasý," povedal bývalý slovenský reprezentant, ktorý môže nastúpiť už na najbližší zápas Fortuna ligy proti Trenčínu, ktorý sa bude hrať na Pasienkoch v sobotu 25. februára o 17.00.