Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Novým trénerom futbalistov Senice sa stal Ivan Vrabec

Ivan Vrabec. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Päťdesiatyštyriročný kouč naposledy pôsobil ako asistent trénera Miroslava Karhana v Spartaku Trnava.

Senica 16. júna (TASR) - Futbalistov FK Senica povedie v novej sezóne tréner Ivan Vrabec, ktorý v piatok podpísal s vedením klubu ročnú zmluvu s možnosťou opcie. Informovala o tom oficiálna webstránka fortunaligistu.

Vrabec počas hráčskej kariéry obliekal dresy Galanty, Petržalky, Interu Bratislava či Nitry. V minulosti trénoval v Nitre, Dunajskej Lužnej, Trenčíne a naposledy pôsobil ako asistent trénera Miroslava Karhana v Spartaku Trnava. Teraz sa ujal kormidla v Senici, ktorá obsadila v uplynulom ročníku FL so ziskom 28 bodov deviate miesto.

Päťdesiatštyriročný kouč prichádza na Záhorie plný očakávaní. "Určite pôjdeme do novej sezóny so skromnými cieľmi, no s o to väčšou túžbou niečo dokázať. Chcel by som nadviazať na výbornú robotu mojich predchodcov, ktorú s tým kádrom dosiahli. Hoci na prípravu s ním mali veľmi krátky čas, dosiahli výborné výsledky," uviedol Vrabec pre klubový web. Ako priznal, nad ponukou FK Senica dlho nepremýšľal. Zmeny v realizačnom tíme v tejto chvíli neplánuje. "S chlapcami sa poznáme a nemám najmenší dôvod im nedôverovať. S Mirom Mentelom mám dokonca nadštandardný vzťah, od 14 rokov sme spoločne hrávali za výbery krajov a neskôr aj v Interi," povedal.

Seničania začínajú s letnou prípravou v pondelok 19. júna. "Už intenzívne pracujeme na pláne prípravy i na súperoch na prípravné zápasy. Zatiaľ sú známi traja - Slovácko, MTK Budapešť a generálka bude so Znojmom. Verím, že aj ďalších sa nám podarí získať. Neskutočne sa už na prípravu teším. Je všeobecne známe, že v Senici sú fantastické tréningové podmienky, ktoré jej môžu závidieť napríklad aj v Trnave," dodal rodák zo Šale.