Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Belasí sú zo sústredenia doma: Čo potešilo trénera Vukomanoviča?

Na snímke srbský tréner futbalistov ŠK Slovan Bratislava Ivan Vukomanovič. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Počas pobytu v Turecku odohralo futbalisti Slovana päť stretnutí, v ktorých dvakrát zvíťazilo, raz remizovalo a dvakrát prehralo.

Bratislava 7. februára (TASR) - Výprava futbalistov ŠK Slovan Bratislava sa v pondelok večer vrátila z 26-dňového sústredenia v Turecku. Počas pobytu v obľúbenej destinácii bratislavského klubu v zimných mesiacoch odohralo mužstvo trénera Ivana Vukomanoviča päť stretnutí, v ktorých dvakrát zvíťazilo, raz remizovalo a dvakrát prehralo.

Na pobreží Stredozemného mora si Slovan postupne zmeral sily s rumunskými mužstvami Botosani a Steauou Bukurešť, chorvátskym Dinamom Záhreb, bulharským Plovdivom a v záverečnom zápase s litovským Vilniusom. "Myslím si, že tieto výsledky v zápasoch so silnými európskymi klubmi sú dobrou správou nielen pre Slovan, ale aj celý slovenský futbal. Pozitívom je, že hráči v prípravných zápasoch ukázali veci, na ktorých sme s nimi pracovali počas tréningov. Kľúčové bude, aby sme na pozitíva zo sústredenia nadviazali v jarnej časti ročníka," povedal tréner Ivan Vukomanovič pre klubový web skslovan.com. Zvíťaziť dokázali jeho zverenci nad Steauou i Plovdivom, prehru si pripísali proti Botosani a Vilniusu. Remízou sa skončil zápas s Dinamom Záhreb.

V prvej časti sústredenia trénovali "belasí" dvojfázovo, neskôr bola záťaž rozložená individuálne podľa minutáže hráčov v jednotlivých prípravných dueloch. Počas pobytu v Turecku však srbský kormidelník musel rátať aj straty. Adam Lacko nedohral zápas proti Plovdivu kvôli zlomenej kostičke v chodidle, Marek Rigo si vyvrtol členok. Potešil ho však iný fakt. "Je veľmi pozitívne, že nás v tejto fáze prípravy netrápili žiadne svalové zranenia. Dávali sme si záležať na tom, aby sme sa pri plánovaní tréningovej záťaže týmto zraneniam vyhli," dodal Vukomanovič.

V Turecku sa Slovanistom páči, túto destináciu si zvolili už niekoľkýkrát. "Príprava v Turecku sa nám už osvedčila. Mali sme k dispozícii kvalitne pripravené ihriská, na veľmi dobrej úrovni bolo ubytovanie i možnosti na regeneráciu," vysvetlil vedúci mužstva Ján Švehlík.

Od utorka pokračujú hráči v príprave v domácich podmienkach a v piatok ich od 14.00 h čaká na Pasienkoch prípravný zápas so Sigmou Olomouc, ktorá momentálne vedie druhú českú ligu. Generálkou na jarnú časť ročníka bude súboj s maďarským Videotonom Székesfehervár, ktorý sa odohrá v sobotu od 16.00 h v Akadémii Ferenca Puskása v Maďarsku.