Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Fortuna liga: Sezóna 2016/17 odštartuje 16. júla

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Rozhodlo o tom prezídium Únie ligových klubov, ktoré schválilo termínovú listinu na druhú polovicu kalendárneho roka 2016.

Bratislava 26. januára (TASR) - Nasledujúca sezóna najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy odštartuje 16. júla. Rozhodlo o tom prezídium Únie ligových klubov (ÚLK), ktoré schválilo termínovú listinu na druhú polovicu kalendárneho roka 2016.

Ešte pred úvodným kolom odohrajú slovenské tímy zápasy v európskych pohároch. Prvé stretnutia úvodného predkola Európskej ligy, v ktorom budú štartovať tri slovenské kluby, sú na programe 30. júna, teda ešte počas majstrovstiev Európy. Tohtosezónny majster odštartuje boje o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov v 2. predkole 12. alebo 13. júla.

Jesenná časť Fortuna ligy 2016/17 sa skončí zápasmi 19. kola, ktoré sú naplánované na sobotu 10. decembra. "Členovia Prezídia ÚLK sa zhodli na termínovej listine, ktorá neobsahuje žiadne kolá v strede týždňa. Tieto zápasy v pracovných dňoch sú dlhodobo menej sledované ako stretnutia v tradičných víkendových termínoch. Teší ma, že aj takýmto spôsobom sa nám darí vychádzať v ústrety fanúšikom," povedal pre portál fortunaliga.sk výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.