Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

FOTO: Žilina deklasovala majstrovský Trenčín 4:0 a je na čele tabuľky

Na snímke zľava Martin Králik a Denis Vavro (obaja MŠK Žilina) v zápase 7. kola futbalovej Fortuna ligy MŠK Žilina- AS Trenčín v Žiline 28. augusta 2016. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Žilinčania veľmi majstra do ničoho nepúšťali.


Žilina 28. augusta (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina deklasovali v šlágri 7. kola Fortuna ligy majstrovský AS Trenčín 4:0 a vrátili sa na čelo tabuľky.

Súboj považských rivalov, ktorí si nedávno vymenili medzi sebou dvoch hráčov, začali lepšie domáci. Po rýchlej kontre sa v 6. min. dostali pred bránu hostí, Šulek tečoval Škvarkovu prihrávku k Hlohovskému, ktorý si ešte vylepšil strelecký uhol a krížnou strelou prekonal Šemrinca. Hostia potom zaujali dvomi šancami po 20 minútach. Ket však najskôr pálil vedľa a o chvíľu po jeho centri Kleščík hlavičkou neohrozil vážnejšie Volešáka. Zahrmelo však na opačnej strane, keď sa neobsadený Špalek dostal v 16-tke napravo k lopte, nahral prudko voľnému Otubanjovi a nigérijský útočník sa piatym gólom sezóny postaral o dvojgólový náskok Šošonov. Na nepríjemnú situáciu zareagoval kouč hostí Martin Ševela striedaním a do hry poslal namiesto Balu Ibrahima Rabiu. V 31. min. mal na kopačke čistý gól Diaz, ale namiesto strely volil prihávku na Hlohovského a obrana hostí stihla jeho strelu zblokovať. Na opačnej strane sa nebezpečnou strelou prezentoval Kalu. Žilinčania veľmi majstra do ničoho nepúšťali a v 43. min. pristál Otubanjov pokus na ľavej Šemrincovej žrdi.

Druhý polčas začali nebezpečnou strelou Kalua hostia, ktorú Šemrinec zblokoval na roh, ale onedlho to boli opäť Žilinčania, kto udrel. Do rýchlej kontry sa dostali Škvarka so Špalekom, domáci záložník načasoval perfektne prihrávku a aj tretí útočník MŠK sa v zápase zapísal do streleckej listiny. Domáci si zápas užívali na ihrisku aj na tribúnach a čakali na chyby Trenčanov. V 74. min. sa dostal na ihrisko po prvý raz v žilinskom drese Jakub Holúbek a po minúte sa už tešil aj z premiérového gólu, keď dokončil pri pravej žrdi strelou do prázdnej brány totálnu demontáž hostí. Zápas sa už len dohrával, na hosťoch bolo vidno aj únavu z náročného súboja vo Viedni, naopak domáci hrali s chuťou a bavili fanúšikov. V 88. min. zakombinovali Holúbek s Pečovským na ľavej strane, loptu dostal Káčet a z 18-tich metrov ju poslal do ľavej žrde. Ďalší gól už nepadol a Žilinčania sa tak po výhre 4:0 vrátila opäť na prvú priečku v tabuľke.
MŠK Žilina – AS Trenčín 4:0 (2:0)
Góly:
6. Hlohovský, 22. Otubanjo, 54. Špalek, 75. Holúbek. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Diaz (Žilina), 3712 divákov

Zostavy a striedania:
Žilina:
Volešák – Mabouka, Vavro, Králik, Mazáň – Diaz, Pečovský – Škvarka (66. Káčer) – Špalek, Otubanjo (80. Ceesay), Hlohovský (74. Holúbek)

Trenčín:
Šemrinec – Šulek, Kleščík, Rafael, Madu – Lawrence, Ket (63. Prekop), Paur (77. Johnson) – Kalu, Janga, Bala (26. Rabiu)


Povedali po zápase
Adrián Guľa, tréner Žiliny:
"Základom úspechu bola kvalitná defenzíva, výborný pressing, kompaktnosť obrannej štvorice na čele s Volešákom. Potom sme mali priestor na hru za chrbát obrany a rýchlym prechodom do útoku sme zápas rozhodli. Bol to perfektný večer a som rád, že chlapci zdolali úradujúceho majstra dominantným spôsobom. Fanúšikovia vytvorili zápasu plnohodnotnú atmosféru a chlapci sa im odvďačili kvalitným výkonom."

Martin Ševela, tréner Trenčína: "Nepodarilo sa nám nadviazať na výborný výkon zo štvrtka. Chýbala nám iskra, energia, súper bol celý zápas lepší a zaslúžene vyhral. Bol efektívny, mal dobrý pohyb, my sme mali celý zápas akoby zaradenú dvojku. Dostali sme štyri góly, je to debakel, ale vyhral dnes jednoznačne lepší tím."

Spartak Myjava - 1. FC Tatran Prešov 1:0

Myjava 28. augusta (TASR) - V úvode duelu mali menšiu územnú prevahu Prešovčania, z ktorej vyťažili iba málo nebezpečnú strelu Rolinca. Po štvrťhodine hry sa črtala nebezpečná situácia pred bránou Taliana, ale pred Sablerom zasiahol jeden z obrancov hostí. V 16. minúte mohol ísť do úniku Rolinc, ale Hruška vybehol ďaleko z pokutového územia a poslal loptu do bezpečia. Podobne si o minútu pripísal úspešný zákrok Talian na opačnej strane a zamedzil tak Sládekovi zakončiť vo vnútri šestnástky. V 18. minúte sa po prvý raz rozvlnila sieť, ale Dugov gól pre ofsajd neplatil. To už boli kopaničiari nebezpečnejším tímom a v 26. minúte radovali u úvodného gólu, keď sa po rohovom kope hlavičkou presadil kapitán Kóňa – 1:0. Do konca prvého dejstva hry videli diváci ešte jednu tečovanú strelu východniarov a hlavičku Sablera smerujúcu nad bránu.

Druhý polčas otvorila Rolincova strela mimo brány. V 51. minúte zahrali Myjavčania rohový kop, z voleja vystrelil Sládek a zasahovať musel Talian. V 58. minúte si na opačnej strane ihriska nenechal loptu vziať Olansunjanmi, k zakončeniu vyzval Jacka, ktorý pálil prudko, ale nad bránu. O tri minúty zahral priamy kop Kóňa, brankár hostí loptu vyboxoval a následná dorážka Kukoľa neprenikla hradbou tiel. Hra bola postupom času čoraz viac rozkúskovaná a na trávniku pribúdala nervozita. Desať minút pred koncom riadnej hracej doby podnikli kopaničiari kontru, na jej konci bola Kóňova strela mimo brány. V 89. minúte ešte zamieril do priestoru domácej brány Dupkala, ale Hruška ukryl loptu do rukavíc a z víťazstva sa tak mohli radovať Myjavčania.
Spartak Myjava – 1. FC Tatran Prešov 1:0 (1:0)
Gól:
26. Kóňa. Rozhodoval: Weiss, ŽK: Kukoľ, Pavlík, Marček – Streňo, Rolinc, Jacko, Dupkala, 1593 divákov

Zostavy a striedania:
Myjava:
Hruška – Beňo, Pavlík, Ostojić, Mehremić – Kóňa, Duga (46. Marček) – Kukoľ, Sládek (69. Kolár), Brigant – Sabler (83. Bílovský)

Prešov: Talian – Streňo, Bartek, Dzurík, Bujňák – Keresteš (80. Tubonemi), Jacko – Leško (66. Dupkala), Olansunjanmi, Kubus (46. Katona) – Rolinc


Povedali po zápase
Mikuláš Radványi, tréner Myjavy:
"Nebol to pre nás ľahký zápas. Hostia pred týždňom vyhrali, prišli sem nabudení a odohrali kvalitný zápas. Som rád, že sme zápas zvládli. Škoda, že sme nepridali ďalší gól. Bol som prekvapený, že keď sme dali gól, tak sme aj naďalej hrali v kŕči. Na tom musíme popracovať, lebo by sme mali hrať uvoľnenejšie. Niektorí hráči neboli vo svojej koži, ale myslím si, že zápas sme v pohode uhrali umnou hrou. Ak by finálna fáza bola lepšia, tak sme mohli pridať aj ďalšie góly v druhom polčase. Vedeli sme, že po krídlach je šanca, ale finálna fáza nebola taká, aká by mala byť. Centre nemali presného adresáta, preto sme dali len jeden gól. Myslím si, že o jeden gól sme dnes boli lepší."

Stanislav Varga, tréner Prešova: "V tomto zápase sme neboli o nič horším tímom ako Myjava. Mali sme dosť šancí. Zápas rozhodli štandardné situácie a jedna naša, ku ktorej nemalo dôjsť. Keď je určený hráč, ktorý má brániť osobne Kóňu a ten hráč je sám a nikto okolo neho, tak tento zápas sme si prehrali jedinou chybou. A možno aj chybou pána Weissa, pretože keď lopta letí 50 metrov, odrazí sa od zeme do ruky súperovho hráča, tak ja si myslím, že by to mala byť penalta. Súper to potom uhral umnou hrou, bol nebezpečný v štandardkách. Ale myslím si, že sme neboli o nič horší."