Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ružomberok si poradil s Košicami, jediným strelcom Lovás

Futbalisti MFK Ružomberok, archívna snímka Foto: TASR/Dušan Hein

Liptáci udreli už v 12. minúte.

Ružomberok 28. marca (TASR) - V 12. minúte hostia zblokovali Saparov pokus o prihrávku do "veľkého vápna", odrazená lopta našla Lovása, ktorý zblízka pohodlne ľavačkou prekonal Stijakoviča. V 26. minúte košický stopér Ostojič po rohovom kope z dvanástich metrov vypálil bez prípravy, ale vysoko nad. V 39. minúte mal Diaby na kopačke vyrovnanie, keď dostal pas za obranu Ruže, ale zoči – voči Nikoličovi krížnou strelou tesne minul bránu.

Do druhého polčasu aktívnejšie vstúpili hostia a na dlhší čas ovládli hru. V 48. minúte sa do brejkovej situácie dostal Pačinda, na skórovanie vyzval Nováka, ale ten vo výbornej pozícii netrafil priestor medzi žrďami. O dve minúty neskôr Dimun zase netrafil loptu na ružomberskej "malej päťke". V ďalších fázach sa hostia k bezprostrednému ohrozeniu brány Liptákov nedostávali. Až 83. minúte musel Nikolič vytiahnuť bravúru pri Šinglárovej gólovej hlavičke. Košice pri svojej snahe o vyrovnanie však museli myslieť tiež na zadné vrátka, pretože v posledných dvadsiatich minútach aj Ruža ofenzívne ožila. Na výsledku sa už ale nič nezmenilo.

MFK Ružomberok – MFK Košice 1:0 (1:0)


Gól: 12. Lovás. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Boszorád, Rosa, J. Maslo - Ostojič, 1687 divákov

Zostavy a striedania:

Ružomberok: M. Nikolič - Boszorád, J. Maslo, Rosa, Dagbašjan – M. Nagy – Zošák (30. Almaský), Gerát (86. Vavrík), Sapara, Lovás (70. Janič) – Masaryk

Košice: Stijakovič – M. Tóth (77. Gáll), Sekulič, Ostojič, Dordevič – Šinglár, Korijkov – J. Novák (66. Horodník), Dimun, Pačinda – Diaby

Hlasy trénerov:

Marek Fabuľa, tréner Košíc: "Aj keď sme prišli bez piatich hráčov nášho základného kádra, moje mužstvo podalo jeden veľmi dobrý konsolidovaný a taktický výkon. Naši hráči nechali na ihrisku všetko, lenže futbal sa hrá na góly a my sme dnes gól nedali. Súper mal jednu šancu a tú premenil. V prvom polčase sme čakali na svoju príležitosť, dve sme mali, ale nevyužili. V druhom polčase sme vsadili všetko na jednu kartu. Z môjho pohľadu to už bol len náš boj s domácim brankárom, ktorý ho vyhral."

Ivan Galád, tréner Ružomberka: "Súhlasím so všetkým, čo povedal môj kolega. Je veľmi ťažké vyhrať zápas, keď nie ste lepší a keď nemáme gólové príležitosti, resp. súper ich má viac. Toto sa mužstvu, ktoré vediem podarilo, preto si to vážim. Vedeli sme, že Košice majú výborné mužstvo, vedeli sme, že budú hrať dobre, čo sa aj potvrdilo. S výkonom nie som spokojný, no vážim si, že sme zdolali tak silného súpera."