Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Benzemu vylúčili z francúzskej reprezentácie

Francúzsky futbalista Karim Benzema Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný Benzema je jedným z obvinených z konšpirácie a účasti v organizovanej zločineckej skupine v súvislosti s vydieračskou kauzou.

Paríž 10. decembra (TASR) - Francúzska futbalová federácia (FFF) s okamžitou platnosťou vylúčila útočníka Realu Madrid Karima Benzemu z národného tímu. Reagovala tak na jeho účasť vo vydieračskej kauze.

"Benzema nemôže byť nominovaný na žiadnu reprezentačnú akciu," uviedol vo štvrtok v Paríži prezident FFF Noël Le Graët. Ten sa doteraz zastával Benzemu a trest vyriekol "s ťažkým srdcom". Podľa neho je suspendácia na neurčitú dobu. "Je to rozhodnutie prezidenta zväzu, nie výkonného výboru alebo etickej komisie. Pokiaľ súd nevyhlási, že to, čo médiá napísali o Benzemovi, je prehnané, tak dovtedy federácia svoj verdikt nezmení," dodal Le Graët.

Ako informovala agentúra dpa, tréner "Les Bleus" Didier Deschamps rozhodnutie zväzu akceptoval. Ak federácia suspendáciu nezruší, príde Benzema o štart na budúcoročnom európskom šampionáte, ktorý sa uskutoční práve vo Francúzsku.

Dvadsaťsedemročný Benzema je jedným z obvinených z konšpirácie a účasti v organizovanej zločineckej skupine v súvislosti s vydieračskou kauzou. Obvinení mali od Valbuenu vymáhať peniaze výmenou za to, že nezverejnia sexuálne video so šteklivými zábermi hráča, ktoré bolo nahraté na mobile. Benzema svoju vinu v kauze popiera.

Benzema vraj chcel Valbuenu na existenciu nahrávky upozorniť a ponúknuť mu pomoc kamaráta Karima Zenatiho, ktorý by vraj zadarmo zabezpečil, aby video zničili. Podľa vyšetrovateľov hral Zenati v prípade kľúčovú úlohu a je takisto podozrivý. Benzema je na základe rozhodnutia parížskej jurisdikcie pod súdnym dozorom, čo pre neho znamená zákaz stretávania sa s Valbuenom i osobami obvinenými v celom prípade. Prezident FFF vo štvrtok vyzval súd, aby umožnil stretnutie oboch hráčov.