Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Frankfurt vyhral Nemecký pohár, vo finále zdolal favorizovaný Bayern

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Futbalisti Frankfurtu sa predtým naposledy tešili zo zisku domáceho pohára v roku 1988.

Berlín 20. mája (TASR) - V sobotnom finále Pohára DFB na Olympijskom štadióne v Berlíne zvíťazili futbalisti Eintrachtu Frankfurt nad favorizovaným Bayernom Mníchov 3:1. Dva góly víťazov strelil chorvátsky útočník Ante Rebič, poisťujúci tretí pridal v nadstavenom čase Srb Mijat Gacinovič.

Bayern nepridal do vitríny rekordnú devätnástu trofej za víťazstvo v národnom pohári. Z 22 finálových účastí odišiel zdolaný len vo štvrtom prípade. Frankfurt má po sobote finálovú bilanciu 5-3, predtým naposledy sa zo zisku domáceho pohára tešil v roku 1988.

Kovač šokoval budúceho zamestnávateľa: Dosiahli sme niečo úžasné


Futbalisti Bayernu Mníchov nepridali do vitríny rekordnú devätnástu trofej za triumf v Nemeckom pohári. Bundesligový šampión v sobotňajšom finále na Olympijskom štadióne v Berlíne prekvapujúco podľahol Eintrachtu Frankfurt 1:3. Dva góly víťazov strelil chorvátsky útočník Ante Rebič, poisťujúci tretí pridal v nadstavenom čase Srb Mijat Gacinovič.

Bayern z 22 finálových účastí odišiel zdolaný len vo štvrtom prípade. Frankfurt má po sobote finálovú bilanciu 5-3, predtým naposledy sa zo zisku domáceho pohára tešil v roku 1988. Eintracht bol vo finále Pohára DFB aj vlani, ale vtedy prehral s Dortmundom. Tentoraz už svoju šancu využil. K triumfu ho doviedol chorvátsky tréner Niko Kovač, ktorý po sezóne paradoxne zamieri práve do Bayernu, kde na lavičke vystrieda Juppa Heynckesa.

"Ak spoločne ťaháte za jeden povraz, tak nič nie je nemožné. Môžete dosiahnuť všetko, čo si zaumienite. Tohto hesla sa držal náš tím počas celej sezóny. Myslím si, že sme získali pohár zaslúžene," citovala agentúra DPA Kovača po jeho poslednom zápase na lavičke Eintrachtu. "Tento ročník sme zakončili v pozitívnej nálade. Ťažko sa mi stadiaľto odchádza. Zažil som tu dva a pol nádherných rokov a to, čo sme dosiahli, je úžasné. Opúšťam tím, ktorý má obrovský charakter a fantastických hráčov," dodal chorvátsky tréner, ktorý sa pri rozhovore neubránil slzám.

"Je to neuveriteľné. Každý hovoril, že v Berlíne nemáme šancu zdolať Bayern, no opak sa stal pravdou," povedal stredopoliar Kevin-Prince Boateng. "Bojovali sme a ktokoľvek bojuje a verí svojim silám, bude za to odmenený. Som taký hrdý," dodal ghanský reprezentant, ktorý slávil triumf vo svojom rodnom meste.

Bayern dokázal v 53. minúte vyrovnať zásluhou kanoniera Roberta Lewandowského, no potom už strieľali góly iba hráči Frankfurtu. Bavori mohli ešte vyrovnať v nadstavenom čase, no hlavný rozhodca Felix Zwayer po videokonzultácii zmenil svoj verdikt a pôvodne nariadenú penaltu odvolal. Záverečné slovo tak mal Gacinovič, ktorý spečatil výsledok na konečných 3:1 pre Eintracht. "Víťazstvá a prehry sú súčasťou športového života. Dnes sa dalo prehre zabrániť," stručne zhodnotil duel Heynckes. Hráči Bayernu si na druhý deň vyslúžili v nemeckej tlači kritiku za rýchly odchod z ihriska pri dekorovaní víťazov.

Pohár DFB - finále:

Bayern Mníchov - Eintracht Frankfurt 1:3 (0:1)
Góly:
53. Lewandowski - 11. a 82. Rebič, 90.+6 Gacinovič