Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Gólového Hamšíka mrzel prvý polčas: Už sa sústredíme na ligu

Futbalista SSC Neapolu Slovák Marek Hamšík sa teší so spoluhráčmi po strelení úvodného gólu v odvete 16-finále Európskej ligy SSC Neapol - FC Villarreal v Neapole 25. februára 2016. Foto: TASR/AP

Slovák síce v odvete 16-finále proti FC Villarreal skóroval, hostia ale v druhom polčase vyrovnali na 1:1 a po výhre 1:0 z prvého zápasu nebudú v piatok chýbať pri žrebe osemfinále súťaže.

Neapol 26. februára (TASR) - Futbalisti SSC Neapol s kapitánom Marekom Hamšikom vypadli z Európskej ligy UEFA 2015/2016. Slovenský reprezentant síce vo štvrtkovej odvete 16-finále proti FC Villarreal skóroval, hostia ale v druhom polčase vyrovnali na 1:1 a po výhre 1:0 z prvého zápasu nebudú v piatok chýbať pri žrebe osemfinále súťaže.

Hamšík otvoril skóre v 17. minúte excelentnou strelou spoza šestnástky, keď prudkým volejom poslal loptu k žrdi. Domáci mali potom aj ďalšie šance, ale ich nádeje na postup schladil po hodine hry vyrovnávajúcim gólom Tomas Pina. Neapol sa v záverečnej polhodine ešte snažil streliť dva potrebné góly, no brankára Alphonsa Areolu už neprekonal.

Slovenského reprezentanta po súboji mrzeli nepremenené šance ešte v prvom dejstve. Neapol sa teraz môže sústrediť na Seriu, kde z druhého miesta na obhajcu a lídra Juventus Turín stráca jeden bod. "Ešte v prvom dejstve sme mohli pridať ďalšie góly. Vypracovali sme si šance, no mali sme smolu v zakončení. Aj po zmene strán sme mohli skórovať, ale druhý gól sme nedali, navyše hostia vyrovnali. Škoda vypadnutia, mali sme na to, aby sme vyradili Villarreal. Musíme dať hlavy hore, od zajtra sa sústredíme na ligovú súťaž," povedal Hamšík pre jeho oficiálny web.