Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hapal pokračuje pri dvadsaťjednotke, so zväzom uzavrel novú zmluvu

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal (vľavo) sa teší spoločne s kapitánom Milanom Škriniarom po zápase kvalifikácie ME 2017 hráčov do 21 rokov Slovensko - Bielorusko. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Rokovania neboli zložité, keďže ani jedna zo strán nekládla podmienky, ktoré by akýmkoľvek spôsobom bránili v podpise nového kontraktu.

Bratislava 14. februára (TASR) - Tréner Pavel Hapal zostáva pri kormidle slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov aj v ďalšom kvalifikačnom cykle. Český kouč sa dohodol s vedením Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na predĺžení spolupráce a uzavrel novú zmluvu.

"Pavel Hapal mal štandardne uzavretú zmluvu na kvalifikačný cyklus s klauzulou o jej predĺžení, v prípade postupu do baráže, respektíve pri priamom postupe do skončenia finálového turnaja majstrovstiev Európy. To sa naplnilo. Náš záujem na pokračovaní spolupráce sme prezentovali už na jeseň minulého roka, obe strany sa zhodli v tom, že chcú spoločne dosiahnuť ďalší cieľ a preto sme k 1. januáru 2017 uzavreli nový kontrakt, za rovnakých časových podmienok. Teda na kvalifikačný cyklus, plus baráž, respektíve finálový turnaj ME 2019," povedal pre web SFZ generálny sekretár Jozef Kliment.

Rokovania neboli zložité, keďže ani jedna zo strán nekládla podmienky, ktoré by akýmkoľvek spôsobom bránili v podpise nového kontraktu. "Pavel Hapal bol pre nás jediným kandidátom," potvrdil prezident SFZ Ján Kováčik. "V prvom dvojročnom cykle odviedol dobrú robotu, ním vedené mužstvo dosiahlo priamy postup na majstrovstvá Európy víťazstvom v kvalifikačnej skupine. Zároveň produkovalo pekný futbal, získalo si uznanie odborníkov. To, čo si vážime veľmi vysoko, je spôsob, akým hráči trénera Hapala oslovili slovenskú futbalovú verejnosť – ukázali vôľu, srdce, oduševnenie, prístup, hrdosť. V tom je odpoveď na to, prečo sme neuvažovali o inom trénerovi pre dvadsaťjednotku na ďalší kvalifikačný cyklus."

Práca Hapala pri kormidle SR "21" nezostala bez povšimnutia ani v klubovom prostredí. Na jeseň sa jeho meno spomínalo v súvislosti s pražskou Spartou, keď tá potrebovala riešiť obsadenie trénerského postu po uvoľnení Zdeňka Ščasného. Už predtým o ňom uvažovali Plzeň i Slavia Praha, vo futbalových kruhoch sa špekulovalo aj o záujme z Poľska. "Pre mňa bola prioritou slovenská dvadsaťjednotka. Najprv som chcel dokončiť rozrobenú kvalifikáciu a to postupom, potom urobiť taký plán prípravy, aby sme v júni na šampionáte v Poľsku obstáli. Nebol čas a ani dôvod zamýšľať sa nad nejakou inou prácou. Navyše, nemusel som nič odmietať, pretože nešlo o žiadnu konkrétnu ponuku," povedal 47-ročný český tréner.

Spolu s Hapalom predĺžil zmluvu aj jeho asistent Oto Brungeraf, s ktorým spolu "ťahajú káru" už desiaty rok. Ako dvojička sa dali dokopy pri Hapalovom angažmáne v FC Nitra v lete 2007, nasledovali spoločné zastávky v Mladej Boleslavi, MŠK Žilina, poľskom Lubine, v FK Senica i pri "dvadsaťjednotke". "Moja situácia bola jednoduchá – ponuka pokračovať v spolupráci s Pavlom Hapalom na projekte dvadsaťjednotky aj v ďalšom kvalifikačnom období bola najlepšia, akú som mohol dostať, preto som sa rozhodol okamžite," potvrdil Brunegraf.