Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Ibrahimovič v Manchestri končí, podpísal kontrakt s LA Galaxy

Zlatan Ibrahimovič. Foto: TASR/AP

Do Manchestru prišiel v lete 2016 ako voľný hráč z Paríža Saint-Germain a v prvom ročníku v klube patril medzi opory. V tom prebiehajúcom ho však trápilo vážne zranenie kolena.

New York 22. marca (TASR) - Švédsky futbalový útočník Zlatan Ibrahimovič si už za Manchester United nezahrá a podľa správ zo zámoria podpísal dvojročný kontrakt s Los Angeles Galaxy. Vo štvrtok o tom informoval denník Los Angeles Times a následne to pre agentúru AP potvrdil aj zdroj, ktorý chcel zostať v anonymite. Dohodu ešte totiž zainteresovaní oficiálne neoznámili. Manchester United i hráč ale už potvrdili okamžité rozviazanie zmluvy.

Tridsaťšesťročný kanonier nehral za "červených diablov" od 26. decembra, keď nastúpil proti Burnley. V Premier League odohral v prebiehajúcej sezóne len päť duelov, navyše väčšinou len ako striedajúci hráč a ani raz neskóroval. Do Manchestru prišiel v lete 2016 ako voľný hráč z Paríža Saint-Germain a v prvom ročníku v klube patril medzi opory. V tom prebiehajúcom ho však trápilo vážne zranenie kolena.

Kontrakt na Old Trafford mal Ibrahimovičovi vypršať koncom júna 2018. "Všetci v klube sa chcú Zlatanovi poďakovať za jeho prínos pre tím a zaželať mu všetko dobré do budúcnosti," píše sa v oficiálnom stanovisku Manchestru United. Po dohode o ukončení zmluvy sa Ibrahimovič poďakoval predstaviteľom anglického klubu: "Aj veľké veci sa raz skončia a po dvoch fantastických sezónach v Manchestri United je čas posunúť sa ďalej. Ďakujem klubu, fanúšikom, tímu, trénerovi, realizačnému tímu a všetkým, ktorí zdieľali so mnou túto časť mojej histórie."