Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

VIDEO: Kuckovo AC Miláno zdolalo v 9. kole majstrovský Juventus

Futbalisti AC Miláno Foto: TASR/AP

O osude stretnutia rozhodla 65. minúta a gól iba 18-ročného mladíka Manuela Locatelliho.

Rím 23. októbra (TASR) - Futbalisti Sampdorie Janov zvíťazili v sobotňajšom mestskom derby nad FC Janov 2:1. Slovenský reprezentant Milan Škriniar odohral v drese víťazného tímu celý zápas.

Sériový majster Juventus Turín prehral vo večernom šlágri na ihrisku milánskeho AC 0:1. O osude stretnutia rozhodla 65. minúta a gól iba 18-ročného mladíka Manuela Locatelliho. Svoj druhý gól v Serie A v kariére venoval zranenému kapitánovi AC Riccardovi Montolivovi. "Stále tomu nemôžem uveriť, skórovať proti najlepšiemu brankárovi na svete je niečo úžasné, skvelý pocit. Gól venujem Riccardovi, ktorý mi veľmi pomohol. Dáva mi rady, cítim jeho podporu," vravel Locatelli.

Miláno poskočilo v tabuľke na druhé miesto, na vedúce Juve stráca po sobote už len dva body. "Teraz sa pre nás začína 'nová' sezóna, pretože sme navýšili naše očakávania. Odohrali sme solídny zápas, najmä po defenzívnej stránke. Mužstvo si tri body zaslúžilo," hodnotil kouč AC Vincenzo Montella.



Juventus zaznamenal druhú prehru v sezóne, predtým ho tiež na San Sire zdolal milánsky Inter. "Tento výsledok nás nepoznačí," vyjadril sa tréner majstra Massimiliano Allegri. Turínčania mali po zápase ťažké srdce na hlavného rozhodcu Nicolu Rizzoliho, ktorý im pre ofsajd neuznal gól z kopačky Miralema Pjaniča. "Ak ho neuznal po porade s čiarovými arbitrami, tak OK. Ale ak mu to poradil rozhodca na bránkovej čiare, to je podľa mňa proti pravidlám. Každopádne bolo jasné, že to bol gól," dodal Allegri.

Serie A - 9. kolo:

Sampdoria Janov - FC Janov 2:1 (1:1)
Góly: 12. Muriel, 47. Izzo (vl.) - 24. Rigoni
/M. Škriniar odohral za domácich celý zápas/

AC Miláno - Juventus Turín 1:0 (0:0)
Gól: 65. Locatelli
/J. Kucka odohral za domácich celý zápas + ŽK/