Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Talentovaný Slovák Jaroslav Mihalík mieri do Slavie: Je to výzva

Na archívnej snímke vpravo hráč Trnavy Matúš Čonka a hráč Žiliny Jaroslav Mihalík v zápase 22. kola futbalovej Fortuna ligy FC Spartak Trnava - MŠK Žilina v sobotu 14. marca 2015 v Trnave. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Útočník podpíše zmluvu do júna 2019 a stane sa už ôsmou zimnou posilou Slavie.

Praha 13. januára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Jaroslav Mihalík by sa už čoskoro mal stať novou posilou českého klubu SK Slavia Praha.

So "zošívanými" podpíše talentovaný útočník, ktorý pôsobil v MŠK Žilina, zmluvu do júna 2019 a stane sa ôsmou zimnou posilou Slavie. Pražský klub už skôr získal brankára Jiřího Pavlenku (Ostrava), obrancu Jana Bořila (Mladá Boleslav), stredopoliarov Josefa Hušbauera (Sparta Praha), Antonína Baráka a útočníkov Murisa Mešanoviča (Jihlava), Lukáša Železníka (Zlín) i Zdeňka Linharta (České Budějovice). Informáciu priniesol portál idnes.cz.

"Ide o mladého talentovaného reprezentanta Slovenska do 21 rokov, ktorý svoje kvality a strelecký potenciál potvrdzuje už viac ako tri roky v A-tíme Žiliny. Veríme, že po úspešnom absolvovaní zdravotnej prehliadky sa do tímu rýchlo zapracuje," uviedol generálny riaditeľ Slavie David Trunda.

"Chcel som sa posunúť ďalej, urobiť krok vpred. Verím, že Slavia bude správna voľba. Konkurencie sa nebojím, chcem hrať a preto do Slavie idem. Pri spoločnom rozhovore s predstaviteľmi klubu sme sa zhodli, že chceme meno Slavie dostať tam, kde bolo kedysi. Pre mňa je to výzva," citoval Mihalíka oficiálny klubový web.

"Prestup Jara Mihalíka zo Žiliny do Slavie Praha je na dobrej ceste. V utorok sa dohodli tak kluby ako aj Jaro so Slaviou. V najbližších dvoch dňoch by mal šikovný futbalista absolvovať zdravotnú prehliadku. Ak to dopadne dobre, Jaro by mal podpísať zmluvu do 30. júna 2019," uviedol majiteľ agentúry CSM-Agency Juraj Vengloš a pridal podrobnosti: "O Jara mali eminentný záujem aj Turci, no myslím si, že Slavia je najlepšia voľba. Klub sa vracia na popredné pozície a pražský tím je dobrou medzistanicou na prestup do ešte väčšieho klubu."