Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Juventus nevyužil presilovku, v šlágri remizoval v Ríme s AS

Útočník AS Francesco Totti (druhý zprava) a hráč Juventusu Vidal (prvý zprava) bojujú o loptu v zápase talianskej Serie A AS Ríma - Juventus Turín v Ríme 2. marca 2015. Foto: TASR/AP

V 62. minúte putoval po faule na Artura Vidala a druhej žltej karte predčasne pod sprchy domáci obranca Rimanov.

Rím 3. marca (TASR) - Úradujúci taliansky futbalový majster Juventus Turín remizoval v pondelkovom šlágri 25. kola Serie A na ihrisku AS Rím 1:1 a na čele tabuľky má tak pred hlavným konkurentom v boji o titul naďalej deväťbodový náskok.

Líder bol pritom bližšie k víťazstvu. V 62. minúte putoval po faule na Artura Vidala a druhej žltej karte predčasne pod sprchy domáci obranca Vasilios Torosidis. "Stará dáma" sa dve minúty na to ujala vedenia, keď z priameho kopu krásne zakrútil loptu k žrdi Carlos Tevez. Argentínsky kanonier zaznamenal svoj 15. gól v sezóne a osamostatnil sa na čele tabuľky strelcov. AS s 10 hráčmi v poli však nezložil zbrane a v 78. minúte dokázal vyrovnať zásluhou Seydoua Keitu. Bývalý stredopoliar Barcelony tak zachoval pre svoje mužstvo aspoň minimálnu šancu na zisk titulu.

V tvrdom zápase udelil hlavný rozhodca až 11 žltých kariet, Torosidis videl aj červenú. Rimania hrali na Olympijskom štadióne už šiestykrát za sebou nerozhodne.

Taliansko - Serie A - 25. kolo:
AS Rím - Juventus Turín 1:1 (0:0)
Góly: 78. Keita - 64. Tevez, ČK: 62. Torosidis (AS), 55.651 divákov.