Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Južná Kórea ponúkne Hiddinkovi post pri národnej reprezentácii

Guus Hiddink Foto: TASR/AP

Kórejská republika sa už kvalifikovala na budúcoročný svetový šampionát do Ruska. Tréner G. Hiddink priviedol Južnú Kóreu do semifinále MS 2002, ktoré organizovala spolu s Japonskom.

Soul 26. septembra (TASR) - Vedenie Juhokórejskej futbalovej asociácie (KFA) ponúkne oficiálny post pri národnej reprezentácii holandskému trénerovi Guusovi Hiddinkovi. Najprv sa s ním ale musí porozprávať a následne po vzájomnej dohode jeho úlohy presne zašpecifikuje.

Podľa informácie agentúry Yonhap by malo ísť o pozíciu konzultanta. Technická komisia KFA má v pláne rokovania so 70-ročným koučom čo najskôr. On sám už 14. septembra na tlačovej konferencii v Amsterdame potvrdil, že by rád juhokórejskej reprezentácii pomohol. "Radi by sme s Hiddinkom spolupracovali. Bol by však problém, ak by sme to neprebrali najprv s ním," uviedol šéf technickej komisie Kim Ho-gon.

Kórejská republika sa už kvalifikovala na budúcoročný svetový šampionát do Ruska. Hiddink priviedol Južnú Kóreu do semifinále MS 2002, ktoré organizovala spolu s Japonskom. Sám tréner by v tomto momente prijal skôr pozíciu poradcu ako riadne miesto v realizačnom tíme. "Hiddink môže mať miesto v národnom mužstve, a jeho rola nemusí byť iba symbolická. Najprv ale od neho musíme dostať odpoveď," dodal Kim.

KFA by chcela zorganizovať s Holanďanom stretnutie v októbri, keď sa Kórejčania stretnú v prípravnom súboji s Ruskom v Moskve. Hiddink v rokoch 2006 až 2010 trénoval práve Rusko a KFA teraz pomohol v dohodnutí tohto zápasu. Zástupcovia asociácie tiež potvrdili, že na poste hlavného trénera zostane Shin Tae-yong, ktorý v júli vymenil na poste Nemca Uliho Stielikeho. Južná Kórea postúpila na finálový turnaj MS už deviatykrát za sebou.