Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Katar odkázal Grindelovi: Nepodporujeme terorizmus

Reinhard Grindel. Foto: TASR/AP

Prezidenta Nemeckého futbalového zväzu Reinhard Grindel sa v piatok počas prípravného duelu Anglicka s Nemeckom stretne s generálnym sekretárom organizačného výboru MS 2022 Hassanom Al Thawadim.

Sheffield 10. novembra (TASR) - Organizátori futbalových MS v roku 2022 odkázali nemeckým funkcionárom pred piatkovým prípravným stretnutím v Londýne: "Katar nepodporuje terorizmus".

Odpovedali tak na slová prezidenta Nemeckého futbalového zväzu Reinharda Grindela, ktorý nedávno v diskusii o právach Kataru hostiť MS vyhlásil, že "turnaje nemôžu byť organizované v krajinách, ktoré aktívne podporujú terorizmus".

Grindel sa v piatok počas prípravného duelu Anglicka s Nemeckom vo Wembley stretne s generálnym sekretárom organizačného výboru MS 2022 Hassanom Al Thawadim. "Katar nepodporuje terorizmus. Katar stojí na čele boja proti terorizmu, je jedným z hlavných partnerov koalície bojujúcej s Islamským štátom. Čo je však najdôležitejšie, Katar sa zaviazal zastaviť rast terorizmu v zárodkoch, napríklad vzdelaním a vytváraním ekonomických príležitostí pre ľudí, aby nemuseli nasledovať cestu terorizmu," citovala Al Thawadiho agentúra AP.