Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Katar prepustil trénera Queiroza, nahradil ho Marquez

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Queiroz prišiel do tímu vo februári a podpísal štvorročný kontrakt. Na poste vystriedal Španiela Félixa Sáncheza, ktorý viedol tím na domácich MS, no nezískal ani jeden bod.

Dauha 6. decembra (TASR) - Katarská futbalová asociácia (QFA) v stredu oznámila, že ukončila spolupráca s trénerom národného tímu Carlosom Queirozom. Na jeho miesto angažovala Španiela Tintina Marqueza.

Asociácia však neuviedla ďalšie podrobnosti ku svojmu rozhodnutiu. "Pôsobenie Carlosa Queiroza v katarskom národnom tíme sa skončilo priateľsky po vzájomnej dohode medzi oboma stranami," uviedla QFA, ktorá vyjadrila "úprimné poďakovanie" odchádzajúcemu trénerovi za "jeho neochvejnú oddanosť a prínos počas jeho pôsobenia".

Queiroz prišiel do tímu vo februári a podpísal štvorročný kontrakt. Na poste vystriedal Španiela Félixa Sáncheza, ktorý viedol tím na domácich MS, no nezískal ani jeden bod. Queiroz zaznamenal s Katarom päť víťazstiev a dve remízy v 12 dueloch.

Marquez, ktorý trénuje Al Wakrah v najvyššej katarskej súťaži, povedie krajinu na Ázijskom pohári. Ten odštartuje 12. januára práve v Katare, informovala agentúra AFP.