Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Khedira po prvom hetriku nadšený, loptu si zobral domov ako suvenír

Na snímke Sami Khedira, ktorý sa v nedeľňajšom zápase predviedol hetrikom, vôbec prvým v kariére a domov odišiel so zápasovou loptou ako suvenírom. 22. októbra 2017. Foto: TASR/AP

Tridsaťročný nemecký reprezentant a majster sveta z roku 2014 nepatrí k častým strelcom, oveľa viac sa zameriava na obranné úlohy.

Turín 23. októbra (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín si cez víkend napravili chuť po uplynulých ligových nezdaroch s Laziom Rím (1:2) a Atalantou Bergamo (2:2). Na vlastnom štadióne si to odnieslo Udinese, ktoré "stará dáma" rozstrieľala 6:2 a to hrala od 26. minúty bez vylúčeného útočníka Maria Mandžukiča. Úlohu kanoniera tentokrát na seba zobral nečakaný muž - defenzívny stredopoliar Sami Khedira.

Tridsaťročný nemecký reprezentant a majster sveta z roku 2014 nepatrí k častým strelcom, oveľa viac sa zameriava na obranné úlohy. V doterajších vyše 405 klubových dueloch strelil dokopy 42 gólov. Teraz v nedeľu sa predviedol hetrikom, vôbec prvým v kariére a domov odišiel so zápasovou loptou ako suvenírom.

"Som nadšený, pretože to bol rozhodne špeciálny moment, keď som strelil svoj prvý hetrik. No nie len za seba, ale za celý tím. Bolo veľmi dôležité, že sme dokázali odpovedať na vylúčenie Maria Mandžukiča," povedal pre oficiálnu stránku klubu.

Sériový majster sa tak aj vďaka jeho gólom posunul na tretie miesto tabuľky a priblížil na tri body k vedúcemu Neapolu (25 b). Ten v sobotu remizoval s druhým Interom Miláno 0:0 (23 b). Štvrté Lazio má rovnako ako Juventus 22 bodov. "Náš cieľ bolo víťazstvo a uspeli sme. Tento triumf nám pomôže do ďalších zápasov. Takto chceme hrať celú sezónu. Vieme, že máme pred sebou ešte dlhú cestu, no sústredíme sa na náš konečný cieľ," dodal Khedira.