Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Kluby španielskej La Ligy budú môcť opäť začať trénovať

Hráči Barcelony Jordi Alba (vpravo) a Lionel Messi (vľavo) oslavujú gól, ktorý bol vďaka systému VAR neskôr zamietnutý počas zápasu španielskej futbalovej ligy Barcelona - Real Sociedad na štadióne Camp Nou v Barcelone 7. marca 2020. Foto: TASR/AP

Vláda zdôraznila, že tréningy budú sprevádzať prísne bezpečnostné a hygienické opatrenia. La Ligu v marci prerušili a nad jej reštartom visí otáznik.

Madrid 20. apríla (TASR) - Španielske kluby budú môcť na základe dohody medzi vládou, národnou futbalovou federáciou RFEF a vedením La Ligy opäť začať trénovať. Zatiaľ však nie je známy presný dátum, kedy sa budú môcť vrátiť do tréningového procesu. Bude to závisieť od vývoja pandémie koronavírusu v krajine.

Vláda zdôraznila, že tréningy budú sprevádzať prísne bezpečnostné a hygienické opatrenia. La Ligu v marci prerušili a nad jej reštartom visí otáznik. Predstavitelia Rady pre šport, národnej federácie a La Ligy sa na víkendovom stretnutí zhodli, že priorita je dohrať túto sezónu, aj keby sa súťaž mala opäť rozbehnúť až v lete. Informovala o tom agentúra AP.