Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Kocian povedie Podbeskidzie Bielsko-Biala,za asistenta si vybral Goffu

Ján Kocián. Foto: TASR/Martin Baumann

Päťdesiatosemročný bývalý tréner futbalistov SR podpísal s novým zazmestnávateľom osemnásťmesačnú zmluvu, klub by mal viesť do konca sezóny 2017/18.

Bielsko-Biala 11. októbra (TASR) - Bývalý tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kocian sa stal novým kormidelníkom poľského druholigového tímu Podbeskidzie Bielsko-Biala. Informovala o tom webstránka klubu, ktorý kouča oficiálne predstavil na utorkovej tlačovej konferencii.

Päťdesiatosemročný Kocian podpísal s novým zazmestnávateľom osemnásťmesačnú zmluvu, klub by mal viesť do konca sezóny 2017/18. Jedným z jeho asistentov bude krajan Vladimír Goffa a trénerom brankárov ďalší Slovák Richard Zajac.

V Bielsko-Biala pôsobí aj kvarteto slovenských futbalistov - obrancovia Martin Baran, Jozef Piaček, stredopoliar Jozef Dolný a útočník Róbert Demjan. Podbeskidzie v minulej sezóne vypadlo z najvyššej súťaže, aktuálne mu patrí v osemnásťčlennej tabuľke druhej ligy 10. miesto, keď v 12 zápasoch získalo 15 bodov.

Kocian v rokoch 2006 - 2008 viedol slovenskú reprezentáciu, v Poľsku trénoval aj ekstraklasové kluby Ruch Chorzów a Pogoň Štetín.