Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Jeonbuk diskvalifikovali z ázijskej Ligy majstrov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Úradujúci majster kontinentu, ktorý hral aj na decembrových MS klubov FIFA, má 20 dní na odvolanie sa na medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne.

Soul 18. januára (TASR) - Úradujúci šampión futbalovej Ázijskej ligy majstrov Jeonbuk Hyundai Motors z Kórejskej republiky nebude môcť v novej sezóne obhájiť titul v súťaži. Ázijská futbalová konfederácia (AFC) ho pre účasť v korupčnom škandále vylúčila.

Podľa informácie agentúry Yonhap tak AFC urobilo na základe verdiktu nezávislého kontrolného orgánu (ECB), ktorý skúmal spôsobilosť zaradiť Jeonbuk do LM. Úradujúci majster kontinentu, ktorý hral aj na decembrových MS klubov FIFA, má 20 dní na odvolanie sa na medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne.

Minulý rok juhokórejská K League usvedčila jedného zo skautov klubu z korumpovania rozhodcov ešte z roku 2013. Jeonbuk potrestali odobratím 9 bodov a udelili mu pokutu 85.700 USD (cca 80.213 eur). Prišiel tak o možnosť získať tretí ligový titul v rade.

Jeonbuk mal hrať v H-skupine ázijskej LM s austrálskym Adelaide United, čínskym Ťiang-su a úspešným z play off. Podľa zdroja teraz miesto Jeonbuk zaujme juhokórejský Jeju United.