Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Matúš Kozáčik vystúpil z hráčskych odborov

Na snímke Matúš Kozáčik. Foto: TASR/Michal Svítok

K odchodu ho primälo stanovisko ČAFH v súvislosti so samovraždou jeho bývalého spoluhráča Františka Rajtorala.

Praha 26. apríla (TASR) - Slovenský brankár Matúš Kozáčik v službách Viktorie Plzeň vystúpil z Českej asociácie futbalových hráčov (ČAFH). K odchodu z hráčskych odborov ho primälo stanovisko ČAFH v súvislosti so samovraždou jeho bývalého spoluhráča Františka Rajtorala.

Slovenská reprezentačná jednotka mala k vyhláseniu odborov veľké výhrady. "Odcudzujem to, ako zneužili vo svoj prospech a pre svoju publicitu tragickú udalosť a nešťastie hráča, ktorého som osobne poznal. Je to neúctivé. Z ČAFH týmto okamžite odchádzam," citoval portál idnes.cz Kozáčika.

ČAFH v stanovisku uviedla, že ju správa o smrti Rajtorala nesmierne zasiahla. Asociácia zároveň tvrdí, že sa s hráčmi snaží o psychických problémoch rozprávať. Podľa Kozáčika však je úroveň komunikácie medzi odbormi a hráčmi nedostatočná. "Potvrdzujem pochybnosti, o ktorých sa hovorí v športovom prostredí v súvislosti s aktivitami ČAFH. Sám som sa v minulosti presvedčil, že ľudia z vedenia tejto organizácie nemajú rešpekt voči hráčom. Mám negatívnu skúsenosť s komunikáciou s predsedníčkou asociácie," dodal Kozáčik.

Tridsaťjedenročný Rajtoral spáchal samovraždu počas víkendu v Turecku, kde hral za Gaziantepspor. Podľa informácii miestnych médií sa obesil vo svojom byte. V minulosti mal sklony k depresiám, k samovražde ho podľa novinárov dohnali aj finančné dlhy. Pred pôsobením v Turecku sa podieľal na zisku štyroch majstrovských titulov pre Plzeň, zahrali si aj v Lige majstrov.