Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Brankár Dušan Kuciak sa stal s Legiou poľským majstrom

Dušan Kuciak Foto: TASR/Martin Baumann

K definitívnemu prvenstvu v poľskej lige im pomohlo prekvapujúca prehra druhého tímu tabuľky Lechu Poznaň s posledným tímom tabuľky s trojicou Slovákov v základnej zostave.

Varšava 25. mája (TASR) - Slovenský futbalový brankár Dušan Kuciak sa so spoluhráčmi z Legie Varšava teší z majstrovského titulu. K definitívnemu prvenstvu v poľskej lige im pomohlo zaváhanie druhého tímu tabuľky Lechu Poznaň, ktorý v sobotňajšom dueli 28. kola prekvapujúco prehral na domácom ihrisku s posledným Podbeskidzkiem Bielsko-Biala s trojicou Slovákov Richard Zajac, Róbert Demjan a Anton Sloboda v základnej zostave 0:2.

Legia má na čele súťaže dve kolá pred koncom sezóny pred druhým Lechom náskok šiestich bodov. V prípade rovnosti bodov by hrala v prospech varšavského klubu lepšia bilancia zo vzájomných zápasov. Legia naposledy vybojovala titul v roku 2006.



Výsledky - 28. kolo:

Lech Poznaň - Podbeskidzkie Bielsko-Biala 0:2 /R. Zajac chytal celý zápas, R. Demjan a A. Sloboda hrali celý zápas, M. Piter-Bučko nastúpil v 90. min, J. Dančík (všetci Bielsko-Biala) bol na lavičke náhradníkov/, Lechia Gdaňsk - GKS Belchatow 1:1

Poradie na čele tabuľky: 1. Legia Varšava 28 zápasov/63 bodov, 2. Lech Poznaň 28/57, 3. GKS Piast Gliwice 28/45