Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Kúdela sa v snahe o očistu mena obrátil na Športový arbitrážny súd

Na snímke uprostred fínsky stredopoliar Rangers Glen Kamara, napravo český obranca Slavie Ondřej Kúdela v hádke v odvete osemfinále Európskej ligy Glasgow Rangers - Slavia Praha v Glasgowe vo štvrtok 18. marca 2021. Foto: TASR/AP

Po zápase Kamara inzultoval českého obrancu, za čo si vyslúžil dištanc na tri zápasy.

Praha 27. mája (TASR) - Český futbalista Ondřej Kúdela sa obrátil na Športový arbitrážny súd vo veci trestu za rasistickú úražku Glena Kamaru v odvete osemfinále Európskej ligy. Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie uložila obrancovi Slavie Praha zákaz činnosti na desať zápasov, sankciu potvrdil aj odvolací orgán UEFA.

Vinou dištancu príde Kúdela aj o majstrovstvá Európy, no vo štvrtok prostredníctvom advokátskej kancelárie potvrdil, že sa pokúsi očistiť svoje meno pred Športovým arbitrážnym súdom. "Ďakujem rodine, Slavii a pánovi Tvrdíkovi, fanúšikom a verejnosti za obrovskú podporu, veľmi si to vážim. Mrzí ma, že som prišiel o EURO, ale chcem očistiť svoje meno," citoval Kúdelu portál iDnes.cz.

V marcovom stretnutí osemfinále Európskej ligy na štadióne Rangers pribehol v závere zápasu Kúdela ku Kamarovi a niečo mu povedal. Protihráč ho obvinil z rasizmu, hráč Slavie pripustil vulgarizmus, no rasizmus kategoricky poprel. Po zápase Kamara inzultoval českého obrancu, za čo si vyslúžil dištanc na tri zápasy.