Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Lahm by rád ukončil kariéru ziskom Nemeckého pohára

Futbalista Bayernu Mníchov Philipp Lahm. Foto: TASR/AP

Bavori sa zatiaľ prebojovali do semifinále, kde ich v stredu čaká Borussia Dortmund. Finále pohárovej súťaže je na programe 27. mája v Berlíne.

Mníchov 24. apríla (TASR) - Kapitán futbalistov Bayernu Mníchov Philipp Lahm priznal, že kariéru by rád ukončil ziskom Nemeckého pohára. Bavori sa zatiaľ prebojovali do semifinále, kde ich v stredu čaká Borussia Dortmund. Finále pohárovej súťaže je na programe 27. mája v Berlíne.

"Bolo by skvelé, ak by som sa mohol rozlúčiť s klubovou kariérou takýmto spôsobom. Najskôr nás ale čaká náročný zápas proti Borussii," uviedol Lahm, ktorý s Bayernom vyhral Nemecký pohár šesťkrát. Ak by sa mu to podarilo aj tento rok, vyrovnal by sa svojmu bývalému spoluhráčovi Bastianovi Schweinsteigerovi, ktorý je so siedmimi primátmi rekordérom v tejto štatistike.

V Bundeslige má Bayern nakročené k zisku piateho majstrovského titulu za sebou. Oslavovať môže už v sobotu a to v prípade, že vyhrá vo Wolfsburgu a Lipsko, ktoré je v tabuľke na druhom mieste, prehrá doma s Ingolstadtom.