Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Laporta chce vrátiť UNICEF na prominentné miesto na dresoch Barcelony

V roku 1984 sa narodil svetoznámy španielsky futbalista, reprezentant ANDRÉS INIESTA, hráč FC Barcelona. Foto: TASR/AP

Oponentom Laportu v júlových voľbách bude súčasný prezident Bartomeu, pod ktorým Barcelona v uplynulej sezóne dosiahla treble.

Barcelona 30. júna (TASR) - Joan Laporta sľúbil, že v prípade zvolenia na post prezidenta španielskeho futbalového klubu FC Barcelona urobí všetko pre návrat loga UNICEF alebo inej humanitárnej organizácie na prominentné miesto na dresoch katalánskeho tímu. O novom šéfovi Barcelony rozhodnú voľby 18. júla.

Detský fond OSN (UNICEF) bol prvou značkou, ktorá sa dostala na dresy futbalistov Barcelony ešte počas predchádzajúceho pôsobenia Laportu na prezidentskom poste (2003 až 2010). Po príchode Sandra Rosella a neskôr Josepa Mariu Bartomeua sa ale na prednej časti dresov objavilo logo spoločnosti Qatar Foundation resp. Qatar Airways a UNICEF dostal miesto na menej lukratívnom mieste na zadnej strane.

Laporta má pochybnosti, či do budúceho roka platná zmluva s Katarom je najlepšou voľbou pre klub. "Predchádzajúce vedenie nevysvetlilo tento kontrakt. Mám podozrenie, že to pre Barcelonu nie je dobrá zmluva. V každom prípade preferujeme UNICEF, myslíme si, že je to najlepšia vec pre imidž Barcelony a spôsob ako vrátiť svetu a spoločnosti to, čo my dostávame od nich," uviedol pre agentúru Reuters Laporta. Podľa neho je Barcelona celosvetovo rešpektovanou značkou nielen pre futbal, ale aj pre spoluprácu s UNICEF.