Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Futbalista Vestenický sa gólovo presadil v 2. kole poľskej súťaže

Na archívnej snímke Tomáš Vestenický. Foto: TASR

V nedeľnom zápase Ekstraklasy na ihrisku Podbeskidzie Bielsko-Biala zachránil svojmu tímu bod, keď v 82. minúte vyrovnal na konečných 2:2.

Varšava 30. augusta (TASR) - Slovenský futbalista Tomáš Vestenický z Cracovie Krakov sa strelecky presadil v 2. kole najvyššej poľskej súťaže. V nedeľnom zápase Ekstraklasy na ihrisku Podbeskidzie Bielsko-Biala zachránil svojmu tímu bod, keď v 82. minúte vyrovnal na konečných 2:2.

Pre 24-ročného útočníka, ktorý prišiel na ihrisko v 59. minúte, to bol prvý presný zásah v sezóne. Okrem Vestenického nastúpil za Cracoviu aj jeho krajan Milan Dimun, ktorý hral do 70. minúty. Za Podbeskidzie odchytal celý duel brankár Martin Polaček.

V ďalšom nedeľnom zápase hráči Pogonu Štetín zvíťazili na ihrisku Piastu Gliwice 1:0.

Ekstraklasa - 2. kolo:


Piast Gliwice - Pogon Štetín 0:1 /F. Plach odchytal celý zápas, J. Holúbek a T. Huk (všetci Piast) odohrali celý duel a Huk videl v 86. min ŽK/, Podbeskidzie Bielsko-Biala - Cracovia Krakov 2:2 /M. Polaček celý zápas - M. Dimun do 70. min, T. Vestenický nastúpil v 59. min a v 82. min strelil gól/, Lech Poznaň - Plock 2:2 /Ľ. Šatka celý zápas - F. Lesniak celý zápas/