Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Sviatok dnes nemajú len ženy. V Lige majstrov sa hrajú odvetné zápasy

Hráč Realu Madrid Cristiano Ronaldo oslavuje tretí gól do bránky Celty vo futbalovom zápase španielskej ligy Real Madrid - Celta Vigo v Madride 5. marca 2016. Foto: TASR/AP

Rimania budú v odvete s realom doťahovať dvojgólové manko, ale vopred sa nevzdávajú. Premiérový postup do štvrťfinále LM chce vybojovať Wolfsburg.

Bratislava 8. marca (TASR) - S viacerými uzdravenými hráčmi a dvojgólovým náskokom z prvého zápasu nastúpia futbalisti Realu Madrid na odvetný duel osemfinále Ligy majstrov proti AS Rím. Druhý utorkový súboj o postup medzi elitnú osmičku súťaže obstarajú VfL Wolfsburg a KAA Gent (prvý zápas 3:2).

Madridčania pred troma týždňami triumfovali v talianskej metropole 2:0, keď v druhom polčase sa do streleckej listiny zapísali Cristiano Ronaldo a Jese Rodriguez. Liga majstrov zostáva pre Real prioritou, keďže v domácej pohárovej súťaži už neúčinkujú a v Primera Division strácajú na vedúcu Barcelonu už 12 bodov. "Biely balet" v generálke na utorkovú odvetu LM potešil svojich fanúšikov ofenzívnym koncertom, keď v lige deklasoval Celtu Vigo 7:1. Štyrmi gólmi sa blysol Ronaldo, ktorý sa s 27 presnými zásahmi posunul na čelo kanonierov La Ligy. Trénera Zinedina Zidana okrem vysokého víťazstva potešil aj úspešný návrat Garetha Balea do zostavy. Uzdravený waleský krídelník sa dostal na ihrisko v 66. minúte, keď vystriedal Isca. O štvrťhodinu neskôr aj skóroval, keď v 81. minúte upravil na konečných 7:1. Okrem Balea bude môcť Zidane počítať aj s ďalšími hráčmi, ktorí si doliečili zranenia. K dispozícii budú stredopoliari Luka Modrič s Tonim Kroosom, ako aj obranca Marcelo.

"Bale vyzeral na ihrisku veľmi dobre. Sám bol nadšený z toho, že konečne mohol nastúpiť. Na zápas proti AS bude pripravený. Uvidíme, či ho vyberieme do základnej zostavy. Vracajú sa aj ďalší rekonvalescenti, konečne môžeme vyberať z väčšieho počtu hráčov," nechal sa počuť Zidane. Naopak, chýbať mu na hrote útoku bude kanonier Karim Benzema, ktorého stále trápi natiahnutý stehenný sval. Jeho miesto v zostave by mal nahradiť mladík Borja Mayoral.

Rimania budú v odvete doťahovať dvojgólové manko, ale vopred sa nevzdávajú. Na duel proti Realu sa naladili piatkovým triumfom nad Fiorentinou 4:1. Dva góly v zápase, ktorý bol priamym súbojom o tretie miesto v tabuľke Serie A, strelil Mohamed Salah. Tréner AS Luciano Spaletti nebude mať v utorok k dispozícii stopéra Antonia Rudigera, otázny je aj štart stredopoliara Radju Nainggolana. Dlhodobo mimo hry je dispečer stredovej formácie Daniele De Rossi.

Premiérový postup do štvrťfinále LM chce vybojovať Wolfsburg. "Vlci" v prvom zápase na ihrisku belgického majstra viedli už 3:0, ale potom vo svojom snažení poľavili a domácim dovolili skorigovať výsledok. V odvete síce budú mať výhodu domáceho prostredia, ale aj tréner Dieter Hecking vie, že jeho zverencov čaká náročná úloha. "Máme síce mierny náskok, ale ešte nič nie je rozhodnuté. Chceme nadviazať na výkony z predchádzajúcich zápasov a potom máme veľkú šancu postúpiť," uviedol Hecking. Jeho tím v sobotu v Bundeslige zdolal Borussiu Mönchengladbach 2:1 a v tabuľke sa vrátil na šieste miesto. Duel nedohral vo forme hrajúci Julian Draxler, ktorý dal v prvom stretnutí v Gente dva góly a skóroval aj proti Borussii. Podľa nemeckých médií však nešlo o vážne zranenie a v utorok by mal nastúpiť. K dispozícii bude aj ďalší ofenzívny hráč Max Kruse, ktorý v sobotu dostal nepríjemného 'koňara'. "Zápas ako ten utorkový by mal vyliečiť každú ranu ešte pred úvodným výkopom," vravel Hecking.

Gent v domácej súťaži zaváhal, keď v piatok iba remizoval doma s predposledným tímom tabuľky Oud-Heverlee 1:1. Prvé miesto v tabuľke tak prenechal FC Bruggy. Trénera Heina Vanhaezebroucka trápi zdravotný stav útočníka Laurenta Depoitreho, ktorý pre bolesti chrbta vynechal piatkový duel a chýbal aj na sobotňajšom tréningu. Otázny je aj štart stopéra Štefana Mitroviča. "Keď sme doma v prvom zápase prehrávali 0:3, viacerí nás už odpísali. My sme však dokázali, že sa nikdy nevzdávame a presne to chceme ukázať aj na ihrisku súpera. Nesmieme otvoriť hru hneď od začiatku, pretože inkasovaný gól by pre nás znamenal mizivé šance na úspech. Musíme hrať zodpovedne dozadu a čo najrýchlejšie streliť vedúci gól," burcoval pred odvetou brankár KAA Matz Sels.

odvetné zápasy osemfinále LM, utorok 8. marca (20.45 SEČ):

VfL Wolfsburg - KAA Gent
/prvý zápas: 3:2, rozhoduje: Damir Skomina (Slovin.)/

Real Madrid - AS Rím
/prvý zápas: 2:0, rozhoduje: Szymon Marciniak (Poľ.)/