Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Osemfinalisti Ligy majstrov sú známi, favoriti postúpili

Na snímke hráč Barcelony Lionel Messi strieľa gól v zápase 6. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov E-skupiny Bayer Leverkusen - FC Barcelona v Leverkusene 9. decembra 2015. Foto: TASR/AP

Žreb osemfinále Ligy majstrov, resp. 16-finále Európskej ligy je na programe v pondelok 14. decembra v ústredí UEFA v Nyone.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Do osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 sa v posledný deň skupinovej fázy kvalifikovalo kvinteto Arsenal Londýn, anglický majster Chelsea Londýn, Dynamo Kyjev, AS Rím a prekvapujúco aj KAA Gent. Medzi elitnou 16-kou starého kontinentu nechýba obhajca FC Barcelona ani jeho rival zo španielskej La Ligy Real Madrid, Paríž St. Germain, minuloročný finalista Juventus Turín či Manchester City. "Len" jarné šestnásťfinále Európskej ligy UEFA si vybojoval Manchster United a šancu získať tretí triumf v rade v EL dostane FC Sevilla.


Futbalisti Arsenalu Londýn sa predstavia vo vyraďovacej časti LM v 16. sezóne za sebou. Zverenci francúzskeho trénera Arsena Wengera dokonale zvládli zápas posledného 6. kola na horúcej gréckej pôde a nad Olympiakosom Pireus vyhrali 3:0. Pred zápasom pritom mali nôž na krku a vedeli, že musia vyhrať alebo o dva góly alebo o gól pri ich troch a viac strelených góloch.

Do šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2015/2016 sa z tretích miest základných skupín LM kvalifikovali aj Šachtar Doneck, FC Porto, FC Valencia či Galatasaray Istanbul.



Žreb osemfinále LM 2015/2016, resp. 16-finále EL 2015/2014 je na programe v pondelok 14. decembra v ústredí UEFA v Nyone. Prvé zápasy osemfinále sa hrajú 16., 17., 23. a 24. februára, odvety sú potom na programe 8., 9., 15. a 16. marca.

Postupujúci do osemfinále LM 2015/2016:

A-skupina: Real Madrid *, Paríž St. Germain
B-skupina: VfL Wolfsburg *, PSV Eindhoven
C-skupina: Atletico Madrid *, Benfica Lisabon
D-skupina: Manchester City *, Juventus Turín
E-skupina: FC Barcelona *, AS Rím
F-skupina: Bayern Mníchov *, Arsenal Londýn
G-skupina: Chelsea Londýn *, Dynamo Kyjev
H-skupina: Zenit Petrohrad *, KAA Gent

* víťaz skupiny


Postupujúci do 16-finále EL 2015/2016:

Šachtar Doneck
Manchester United
Galatasaray Istanbul
FC Sevilla
Bayer Leverkusen
Olympiakos Pireus
FC Porto
FC Valencia,