Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Barcelona sa stala prvým osemfinalistom

Hráč FC Barcelona Sergio Busquets, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Stredopoliarovi úradujúceho španielskeho šampióna Sergiovi Busquetsovi sa však remíza 1:1 na pôde Interu Miláno málila.

Miláno 7. novembra (TASR) - Futbalisti FC Barcelona si ako prví zabezpečili postup do osemfinále Ligy majstrov 2018/2019. Stredopoliarovi úradujúceho španielskeho šampióna Sergiovi Busquetsovi sa však remíza 1:1 na pôde Interu Miláno málila. Hostia totiž nevyužili šancu zabezpečiť si v predstihu prvenstvo v B-skupine.

"Myslím si, že za predvedený výkon sme si zaslúžili oveľa viac ako remízu. Hrali sme ambicióznejšie ako Inter. V druhom polčase sme otvorili hru a vypracovali sme si viac príležitostí než domáci. V závere sme až príliš riskovali, za stavu 1:0 sme sa mali viac zamerať na udržanie tesného náskoku. Malcom je hráč, ktorý tvrdo na sebe pracuje, aby hrával viac minút. Gól je pre neho odmenou za všetku tú drinu," uviedol Busquets pre UEFA.com.

V základnej jedenástke Interu nastúpil aj slovenský reprezentačný obranca Milan Škriniar. Kataláncom napriek predzápasovým informáciám chýbal Lionel Messi, ktorý nesedel ani na lavičke náhradníkov. Barcelončania boli blízko ku gólu po polhodine, ale v niekoľkých pološanciach za sebou im chýbal krok navyše, či presnejšia koncovka. Krátko pred prestávkou mal tutovku Luis Suarez, ku ktorému sa nečakane odrazila lopta od Škriniara, ale uruguajský kanonier Samira Handanoviča neprekonal. V 61. minúte sa mu to už podarilo, no Ivan Rakitič mu prihral spoza bránkovej čiary a gól nemohol platiť. Hostia sa dočkali v 83. minúte, keď sa striedajúci Malcom presadil strelou pomedzi dvojicu obrancov, no o štyri minúty neskôr zariadil deľbu bodov domáci matador Mauro Icardi.

Tréner Interu Luciano Spalletti bol s deľbou bodov spokojný. "Barcelona je veľké mužstvo. Jej hráči videli, že máme problémy s udržaním lopty na kopačkách, preto zvolili vysoké napádanie. V prvom polčase sme v ofenzíve neboli príliš nebezpeční. Ku koncu zápasu sme však získavali čoraz pevnejšiu pôdu pod nohami. Naša reakcia na vedúci gól Barcelony bola fantastická. Chceli sme ešte strhnúť víťazstvu na našu stranu. Videli ste, ako Icardi hneď bežal s loptou do stredu ihriska. Svedčí to o tom, že náš tím ma charakter," pochvaľoval si Spalletti.

Argentínsky kanonier Icardi priznal, že presadiť sa proti obrane Barcelony nebolo jednoduché: "V prvom polčase sme sa nedostali k našej hre. Je náročné skórovať proti Barcelone, podľa mňa je to najlepší tím súčasnosti. Ani za nepriaznivého stavu sme však nezložili zbrane a podarilo sa nám vydolovať aspoň bod. Teší ma, že som gólom prispel k cennej remíze."