Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Bayern s čiernou sériou, Atletico s veľkým víťazstvom

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Madridský tím zostáva v tejto sezóne nezdolané, na Štadióne Vicenteho Calderona vyhral 26 z uplynulých 31 zápasov v európskych pohároch.

Madrid 29. septembra (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov predĺžili sériu neúspechov na španielskej pôde. Hoci v stredajšom šlágri D-skupiny Ligy majstrov na ihrisku Atletica Madrid mali loptu častejšie na kopačkách, proti kompaktnej defenzíve súpera sa nepresadili a po góle Yannicka Carrasca z 35. minúty prehrali 0:1. "Atletico ukázalo zabijacký inštinkt, kým my nie. Budeme mať ďalšiu šancu ich zdolať v Mníchove," citovala agentúra AP brankára Bayernu Manuela Neuera.

Silu nemeckého šampióna domáci dokonale otupili precíznym taktickým výkonom. Bayern bol v prvom polčase kombinačne vyspelejší, no až na Müllerovu príležitosť z 13. minúty veľa vody v šestnástke súpera nenamútil. Hráči Atletica opäť vsadili na pevnú defenzívu s vysokým pressingom, ktorým viackrát úspešne narušili súperovu rozohrávku a vyrazili do protiútoku. Bayern si na drobné zaváhania nedal pozor a v 35. minúte inkasoval - Griezmann po zisku lopty vysunul Carrasca a ten ľavačkou po zemi trafil presne k pravej žrdi.

"Mal som šťastie, že sa lopta odrazila od žrde do siete. V minulej sezóne som mal v takýchto situáciách zakaždým smolu," poznamenal Carrasco. V 83. minúte mohol poistiť tri body Antoine Griezmann, ale loptu z "bieleho bodu" poslal len do brvna. V závere sa zverenci trénera Carla Ancelottiho ani nedostali do tlaku za vyrovnaním. "Ako sme očakávali, bol to zložitý zápas, mali sme však hrať lepšie. Boli sme s loptou pomalí a kvôli tomu sme si nedokázali vytvoriť veľa šancí. Musíme prehru zahodiť za hlavu, sezóna sa iba začala a my môžeme stále vyhrať skupinu, ak zdoláme Atletico na domácej pôde," povedal Ancelotti.

Bayern tak aj na štvrtom výlete v rade v Španielsku vyšiel naprázdno. Jeho predchádzajúce tri cesty sa skončili vyradením v semifinále LM, postupne vypadol s Realom Madrid, Barcelonou a v minulej sezóne s Atleticom, pričom zakaždým nestrelil ani gól. "Los Colchoneros" zopakovali výsledok z aprílového semifinálového súboja, keď doma pokorili Mníchovčanov rovnako 1:0 a v odvete vďaka strelenému gólu na ihrisku súpera (1:2) postúpili do finále. "Na našom mužstve sa mi dnes páčilo všetko. Tím vedel, kedy má vyvinúť tlak, ako má brániť a ako hrať na protiútoky. Udržali sme intenzitu na vysokej úrovni po celých 90 minút, čo nie je proti takémuto silnému protivníkovi ľahké. Dosiahli sme jeden z najväčších úspechov, odkedy som zasadol na lavičku Atletica," tešil sa tréner domácich Diego Simeone.

Atletico tak zostáva v tejto sezóne nezdolané, na Štadióne Vicenteho Calderona vyhralo 26 z uplynulých 31 zápasov v európskych pohároch. Tabuľku D-skupiny LM vedie s plným počtom šiestich bodov, Bayern je s tromi bodmi druhý, za nimi sú jednobodoví PSV Eindhoven a FK Rostov, ktorí sa v stredu rozišli zmierlivo po remíze 2:2.