Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Real vyhral v Mníchove 2:1,obrat zariadil Ronaldo

Hráč Realu Cristiano Ronaldo (v strede) a hráč Bayernu Arturo Vidal (vľavo) v súboji o loptu v prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov FC Bayern Mníchov - Real Madrid v Mníchove 12. apríla 2017. Foto: TASR/AP

Uspel aj druhý madridský tím, Atletico triumfovalo nad Leicestrom City 1:0.


Bratislava 12. apríla (TASR) - Futbalisti Realu Madrid triumfovali v stredajšom prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov 2016/2017 na ihrisku Bayernu Mníchov 2:1. Oba góly hostí zaznamenal Cristiano Ronaldo a na konte tak má už 100 presných zásahov v európskych pohárových súťažiach. V ďalšom večernom zápase vyhralo Atletico Madrid nad Leicestrom City 1:0, Borussia Dortmund predtým v odloženom stretnutí prehrala s AS Monaco 2:3.

Obhajcu trofeje mohol v Mníchove po štvrťhodine hry poslať do vedenia Karim Benzema, ale jeho pokus vytlačil domáci brankár Manuel Neuer na brvno. Bavori, ktorí nastúpili bez topkanoniera Roberta Lewandowského, kontrovali sériou rohových kopov a po jednom z nich otvoril skóre prudkou hlavičkou Arturo Vidal. Ten istý hráč mal ideálnu šancu na zvýšenie domáceho náskoku, ale v nadstavenom čase prvého polčasu nepremenil pokutový kop.

Bayernu sa nepremenená penalta vypomstila krátko po zmene strán, svojím 96. gólom v Lige majstrov v kariére vyrovnal Cristiano Ronaldo. V 55. minúte mohol obrat v skóre pre Real zabezpečiť Gareth Bale, ale jeho hlavičku po centri Luku Modriča zneškodnil pohotový Neuer. Situáciu pre domácich skomplikovalo vylúčenie Javiho Martineza, ktorý v priebehu troch minút videl dve žlté karty a musel predčasne pod sprchy. Real využil presilovku v 77. minúte, keď sa po druhý raz v zápase presadil Ronaldo. Bayernu v závere na vyrovnanie chýbali sily a do odvety tak pôjde s jednogólovým mankom.



Uspel aj druhý madridský tím, Atletico triumfovalo nad Leicestrom City 1:0. Domáci skórovali z pokutového kopu, ktorý v 28. minúte premenil Antoine Griezmann. V závere polčasu nebezpečne pálil Koke a jeho pokus len tesne minul bránku anglického šampióna. Atletico malo prevahu aj v druhom polčase, po hodine hry sa do sľubnej pozície dostal Torres, ale v rozhodujúcom momente sa pošmykol a lopta mierila vedľa. Hostia smerom dopredu toho veľa neukázali, keď za 90 minút nevyslali do priestoru bránky ani jednu strelu. Atletico si aj vďaka tomu náskok udržalo, pred odvetou ho však mohli mrzieť viaceré nevyužité šance.

AS Monaco triumfovalo na ihrisku Borussie Dortmund 3:2. Skóre stretnutia, ktoré pre utorkový bombový útok na autobus nemeckého mužstva odložili o deň neskôr, otvoril v 19. minúte Kylian Mbappé. Osemnásťročný útočník sa presadil po rýchlej kontre, keď využil center Thomasa Lemara. Dve minúty predtým ich spoluhráč Fabinho nepremenil pokutový kop. V 35. minúte poslal hostí do dvojgólového náskoku obranca BVB Sven Bender, ktorý hlavou zrazil do vlastnej siete center Andreu Raggiho.

Borussiu povzbudil štvrťhodinu po zmene strán presný zásah Ousmaneho Dembélého, keď zakončil akciu po osi Guerreiro, Aubameyang, Kagawa. V 80. minúte sa po po druhý raz v stretnutí presadil Mbappé. Borussia v závere vyvinula enormný tlak, čoho výsledkom bol kontaktný gól Šindžiho Kagawu. "Kniežatá" si napokon tesný náskok udržali a pred odvetou v domácich podmienkach budú vo výhode.

prvé zápasy štvrťfinále LM 2016/2017:



Borussia Dortmund - AS Monaco 2:3 (0:2)

Góly: 57. Dembélé, 84. Kagawa - 19. a 79. Mbappé, 35. Bender (vlastný). Rozhodoval: Orsato (Tal.), ŽK: Sokratis, Ginter - Jemerson, Lemar, Dirad, Fabinho, Subašič, 65.849 divákov.

zostavy:
BVB: Burki - Ginter, Sokratis, Bender (46. Sahin) - Kagawa, Weigl - Piszczek, Dembélé, Guerreiro, Schmelzer (46. Pulisic) - Aubameyang
Monaco: Subašič - Touré, Glik, Jemerson, Raggi - Silva (66. Dirar), Fabinho, Moutinho, Lemar - Falcao (85. Germain), Mbappé

Atletico Madrid - Leicester City 1:0 (1:0)

Gól: 28. Griezmann (11 m). Rozhodoval: Eriksson (Švéd.), ŽK: Albrighton, Benalouane, Huth (všetci Leicester)

zostavy:
Atletico: Oblak - Juanfran, Savič, Godin, Filipe Luis - Niguez, Gabi, Koke, Carrasco (65. Correa) - Torres (75. Thomas), Griezmann
Leicester: Schmeichel - Simpson, Benalouane, Huth, Fuchs - Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton - Vardy (77. Slimani), Okazaki (46. King)

Bayern Mníchov - Real Madrid 1:2 (1:0)

Góly: 25. Vidal - 47. a 77. Ronaldo. Rozhodoval: Rizzoli (Tal.), ŽK: Alonso, Martinez, Vidal - Kroos, Carvajal, ČK: 61. Martinez

zostavy:
Bayern: Neuer - Lahm, Martinez, Boateng, Alaba - Alonso (64. Bernat), Vidal - Robben, Alcantara, Ribéry (66. Costa) - Müller (81. Coman)
Real: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modrič (90. Kovačič), Casemiro, Kroos - Bale (59. Asensio), Benzema (83. James), Ronaldo