Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Buffon netriumfoval v LM ani na 3. pokus: Budem mať ešte jednu šancu

Taliansky brankár Gianluigi Buffon. Foto: TASR/AP

Brankárovi Juventusu Turín unikla trofej v rozhodujúcom zápase v rokoch 2003 i 2015 a v sobotu v Cardiffe jeho tím prehral s Realom Madrid 1:4.

Turín 5. júna (TASR) - Ani na tretí pokus sa brankár Juventusu Turín Gianluigi Buffon nedočkal finálového triumfu vo futbalovej Lige majstrov. Trofej mu v rozhodujúcom zápase unikla v rokoch 2003 i 2015 a v sobotu v Cardiffe jeho tím prehral s Realom Madrid 1:4. Najcennejšia klubová trofej tak v zbierke legendárneho brankára stále chýba.

"Je to škoda, ale ešte nie je koniec. Kontrakt mám ešte na jeden rok a to znamená, že budem mať ešte jednu šancu vyhrať Ligu majstrov," povedal 39-ročný Buffon pre televíznu stanicu Sky Sport Italia. "Isteže, bude náročné zopakovať túto sezónu, ktorú sme mohli zakončiť neuveriteľným spôsobom. Žiaľ, nedokázali sme spraviť posledný krok," pokračoval Talian.

V šiestich stretnutiach vyraďovacej časti Ligy majstrov inkasoval Buffon jediný gól od Monaka, ale vo finále kapituloval až štyrikrát: "V prvom polčase bol náš prístup veľmi dobrý. K druhému však nie je príliš čo povedať. Ich kvalita a víťazná mentalita prevládli. Nehrali sme dobre."

Buffon priviedol v ročníku 2016/17 Juventus k tretiemu domácemu double v sérii a v lige dosiahol rekordnú sériu 974 minút s čistým kontom. Pred sebou má poslednú výzvu - sezónu 2017/18. "Chcem si zahrať na budúcoročnom svetovom šampionáte a potom asi príde čas zavrieť za sebou dvere. Takmer s istotou to bude práve po MS 2018," dodal Buffon, ktorý sa v roku 2006 tešil v talianskom drese z titulu majstra sveta.