Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

To, čo dokázal Ronaldo, sa ešte nikomu nepodarilo. O čo ide?

Futbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Portugalský útočník prispel jedným gólom k domácej výhre v 6. kole nad Borussiou Dortmund. Stal sa tak prvým hráčom, ktorý v jednom ročníku strelil gól vo všetkých šiestich dueloch skupinovej fázy.

Madrid 7. decembra (TASR) - Najlepší strelec v histórii futbalovej Ligy majstrov Cristiano Ronaldo z Realu Madrid sa postaral o ďalší rekordný zápis. Portugalský útočník v stredu prispel jedným gólom k domácej výhre v 6. kole LM nad Borussiou Dortmund 3:2. Stal sa tak prvým hráčom, ktorý v jednom ročníku strelil gól vo všetkých šiestich dueloch skupinovej fázy.

"Biely balet" mal už pred záverečným stretnutím H-skupiny istý postup do jarného osemfinále z druhého miesta. Z prvého ide ďalej Tottenham, ktorý vo Wembley zdolal APOEL Nikózia 3:0.

CR7 má v LM na konte rekordných 115 gólov. V stredu trafil perfektne strelou z hranice šestnástky, keď upravil na 2:0. Pred dvoma rokmi dal v skupinovej fáze 11 gólov, čo je doteraz platný rekord. V sezóne 2013/2014 nastrieľal v LM rekordných 17 gólov. V tejto sezóne strelil v LM zatiaľ 9 gólov a je jej najlepší strelec.

"Chceli sme sa rozlúčiť so skupinovou fázou víťazne. A to sa aj podarilo. Skóroval som, pomohol som mužstvu. Bol to pekný gól a aj rekord je tiež dôležitý. Mám z toho radosť," citoval Ronalda oficiálny web UEFA.

Francúzsky tréner domácich Zinedine Zidane šetril viacerých hráčov základnej zostavy vrátane Karima Benzemu, Luku Modriča a Marcela. Po zápase ho mrzelo zranenie francúzskeho stopéra Raphaela Varanea. "Utrpel zranenie a to nám dosť skomplikovalo situáciu. Museli sme reagovať zmenou zostavy a systému. Posledná polhodina už bola skvelá, zmenili sme opäť taktiku a veci nám výborne fungovali," uviedol Zidane.

BVB s dvoma bodmi a vďaka lepšiemu skóre bude hrať na jar Európsku ligu UEFA. Tréner bundesligistu Peter Bosz vychválil po stretnutí Ronalda: "Každý futbalový fanúšik si užíva jeho hru. Jeho túžba po strelení gólu je skvelá. My sme nezačali dobre. Potom sa to zlepšilo. Potrebovali sme dokázať, že môžeme hrať na tejto úrovni. A to sa nám podarilo. Zdvihne nám to sebavedomie."