Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Dvojgólový návrat Ronalda, Zidane: Vždy skóruje, keď to potrebujeme

Na snímke hráč hráč Realu Cristiano Ronaldo oslavuje svoj gól v zápase H-skupiny Ligy majstrov vo futbale Real Madrid - APOEL Nikózia v Madride 13. septembra 2017. Foto: TASR/AP

Ronaldo dostal po augustom stretnutí španielskeho Superpohára dištanc na päť duelov.

Madrid 14. septembra (TASR) - Hlavnou udalosťou stredajšieho súboja H-skupiny Ligy majstrov 2017/18 medzi Realom Madrid a APOEL Nikózia bol dvojgólový návrat portugalského futbalistu Cristiana Ronalda do základnej zostavy "bieleho baletu".

Ronaldo dostal po augustom stretnutí španielskeho Superpohára dištanc na päť duelov. Suspendovali ho za vylúčenie v zápase a za strčenie do hlavného rozhodcu Ricarda de Burgosa Bengoetxeu po druhej žltej karte. Trest sa však nevzťahuje na zápasy v pohárovej Európe, preto mohol kanonier Realu výraznou mierou pomôcť k návratu na víťaznú vlnu.

Úvodný krok na ceste za obhajobou trofeje urobili zverenci trénera Zinedina Zidana v 12. minúte, keď po prihrávke Garetha Balea otvoril skóre práve Cristiano Ronaldo. Druhý gól pridal portugalský reprezentant z pokutového kopu a tri body pre domácich zabezpečil po efektných nožničkách Sergio Ramos. "Som šťastný, že môžem opäť hrať. Je pre mňa dôležité, že som znovu skóroval. Cítim sa dobre, som rád, že som pomohol tímu. Je pred nami ešte dlhá cesta, ideme od zápasu k zápasu. Najskôr je skupinová fáza a potom sa uvidí. Samozrejme, chceme opäť získal titul," vyjadril sa po stretnutí Ronaldo. V LM má už na svojom konte 107 presných zásahov.

Španielsky tím potvrdil pozíciu papierového favorita, Cyperčanov pustil len k jednej strele na bránku. "Musíme byť realisti. Vedeli sme, že to bude náročné. Pre nás všetkých je to cenná skúsenosť. Chlapci odovzdali všetko, niektoré aspekty môžem hodnotiť pozitívne. Myslím si, že v prvom polčase sme hrali solídne. Každým zápasom sa budeme zlepšovať. Nemáme vysoké ciele v skupine, ale domáce stretnutie by mohlo vyzerať úplne inak," citoval portál uefa.com trénera APOEL-u Giorgosa Donisa.

Realu sa podarilo skórovať v 37. domácom zápase LM za sebou, po dvoch ligových remízach to môže byť pre zverencov Zinedina Zidana vítaný impulz. "Potrebovali sme hrať dobre, chceli sme totiž úspešne vstúpiť do súťaže. Prvý polčas nebol ideálny, ale druhý už áno. Je dôležité získať tri body na úvod a udržať si k tomu aj čisté konto. Ronaldo je pre nás kľúčový hráč, vždy skóruje, keď to potrebujeme. Dúfam, že v tom bude pokračovať," povedal po zápase francúzsky kormidelník.