Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: FC Kodaň s Gregušom postúpila do skupinovej fázy

Na snímke Ján Greguš Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenský reprezentant Ján Greguš prišiel v zápase s APOEL-om Nikóziana na ihrisko v 88. minúte.

Nikózia 25. augusta (TASR) - Futbalisti FC Kodaň sa po štvrtý raz predstavia v skupinovej fáze prestížnej Ligy majstrov. Dánsky šampión prehrával v odvete play off na pôde cyperského APOEL-u Nikózia 0:1 a zápas smeroval do predĺženia. V 86. minúte však paraguajský útočník Federico Santander strelou k bližšej žrdi prekabátil brankára Boya Watermana.

Z postupu medzi európsku smotánku sa tešil aj slovenský reprezentant Ján Greguš, ktorý prišiel na ihrisko v 88. minúte. Santander si po vyrovnávajúcom góle na 1:1 vyzliekol dres a videl žltú kartu. "Bol to zrejme najdôležitejší gól v mojej kariére. Ak by sa nám nepodarilo vyrovnať, v predĺžení by sa mohlo stať hocičo. APOEL v odvete demonštroval svoju silu, ale ak zoberieme do úvahy oba zápasy, myslím si, že sme postúpili zaslúžene," citovala slová Santandera agentúra dpa.

Okrem FC Kodaň si účasť v skupinovej fáze zabezpečili vlaňajší semifinalista Manchester City, bundesligová Borussia Mönchengladbach v kádri so slovenským mládežníckym reprezentantom Lászlóm Bénesom, Dinamo Záhreb a premiérovo aj ruský FK Rostov, ktorý vyradil slávny Ajax Amsterdam. Holandský vicemajster utrpel debakel 1:4, keď jediný gól strelil až v závere. Žreb skupín sa uskutoční vo štvrtok 25. augusta o 18.00 SELČ v Monte Carle.