Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Greguš prispel gólom k postupu FC Kodaň do baráže

Ján Greguš v drese slovenskej reprezentácie. Foto: TASR

V odvete 3. predkola proti Vardaru Skopje skóroval už v 2. minúte utešenou strelou spoza šestnástky do vzdialenejšieho rohu bránky a zmazal manko z prvého zápasu.

Kodaň 3. augusta (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Ján Greguš prispel gólom k postupu FC Kodaň do baráže o skupinovú fázu Ligy majstrov. V odvete 3. predkola proti Vardaru Skopje skóroval už v 2. minúte utešenou strelou spoza šestnástky do vzdialenejšieho rohu bránky a zmazal manko z prvého zápasu. V 71. minúte za stavu 2:1 musel ísť po druhej žltej karte predčasne do kabín, no dánskemu šampiónovi sa aj s desiatimi mužmi ešte podarilo streliť dva góly.

Paraguajský útočník Federico Santander hlavičkou z bezprostrednej blízkosti zvýšil na 3:1 a triumf Kodane spečatil z pokutového kopu striedajúci Cyperčan Pieros Sotiriou. "Bol to náš najlepší výkon v tejto sezóne. Najmä v prvom polčase sme hrali výborne, vypracovali sme si množstvo šancí. Súper premenil jedinú príležitosť, ktorú mal, vyrovnal na 1:1 a v ďalšom priebehu zápasu sme musel dobýjať jeho bránku. Po vylúčení Greguša to nebolo jednoduché, no chlapci ukázali veľkú morálku. Gól Santandera priniesol na naše kopačky potrebný pokoj a záver zápasu sme už kontrolovali," povedal pre oficiálnu klubovú stránku tréner Kodane Stale Solbakken.

V piatok spoznajú Dáni svojho súpera v baráži o účasť medzi európskou klubovou smotánkou. "Kodaň je jedným z mála európskych klubov, ktorým sa pravidelne darí postúpiť z baráže do skupinovej fázy európskych klubových súťaží. Uvidíme, koho nám prisúdi nyonský žreb. Ak chceme uspieť, musíme podať ešte o 30 percent lepší výkon ako v domácej odvete proti Vardaru. Santander i ďalší hráči majú určite na viac, ako ukázali v doterajšom priebehu sezóny. Potešiteľné je, že v baráži budem môcť rátať už aj s obrancom Peterom Ankersenom," dodal Solbakken.