Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Jardim po triumfe Monaca v Dortmunde velebil Mbappeho

Kylian Mbappé, archívne foto. Foto: TASR/AP

Monaco nezlomila nepremenená penalta Fabinha, už o dve minúty neskôr mu zabezpečil vedenie Kylian Mbappe, o ktorého sa intenzívne zaujímajú viaceré európske veľkokluby.

Dortmund 13. apríla (TASR) - AS Monaco opäť potvrdilo, že je "šťukou" tohtosezónnej Ligy majstrov. Francúzsky tím zostal v úvodnom štvrťfinálovom dueli na pôde Borussie Dortmund verný svojmu útočnému futbalu a po víťazstve 3:2 je blízko k postupu medzi elitné kvarteto. Zápas sa mal pôvodne odohrať už v utorok večer, pre bombový útok na autobus nemeckého bundesligistu ho však odložili na stredu.

Monaco nezlomila nepremenená penalta Fabinha, už o dve minúty neskôr mu zabezpečil vedenie Kylian Mbappe, o ktorého sa intenzívne zaujímajú viaceré európske veľkokluby. Po "vlastenci" Svena Bendera odchádzali hostia do kabín s dvojgólovým náskokom a Borussii sa po zmene strán už podarilo iba znížiť - najskôr na 1:2 a v závere na 2:3. Druhý gól Mbappeho po hrúbke Lukasza Piszczeka môže mať v konečnom účtovaní cenu zlata.

"Mbappe stále herne napreduje, čo potvrdil aj v Dortmunde. V Monacu pôsobí druhú sezónu a tvrdo na sebe pracuje. V ligovom zápase proti Angers som ho nechal odpočívať, aby bol proti Borussii stopercentne fit a bol to dobrý krok. Hral s veľkou chuťou a som presvedčený o tom, že ešte ani zďaleka nedosiahol svoj strop. Má všetky predpoklady na to, aby sa ďalej zlepšoval. Víťazstvo je cenné, ešte však nič nie je rozhodnuté. Sme iba v polovici cesty," povedal pre stránku UEFA.com tréner "kniežat" Leonardo Jardim.

Mbappe mal z dvoch presných zásahov veľkú radosť. "Teší ma, že som pomohol tímu k dôležitému víťazstvu. Bol to z mojej strany vydarený zápas. V uplynulých dvoch súťažných dueloch som sedel na lavičke. Tréner mi povedal, že musí rotovať hráčov, lebo máme nahustený program a ja som jeho rozhodnutie akceptoval. Pri prvom góle som profitoval zo strieľaného centra Lemara. Lopta sa ku mne odrazila a nebol problém dopraviť ju do siete. Pri druhom góle som vystihol Piszczekovu prihrávku. Nebolo jednoduché udržať víťazstvo, lebo Borussia sa v druhom polčase veľmi zlepšila," zdôraznil 18-ročný útočník v rozhovore pre francúzsky denník L'Equipe.

Tréner domáceho tímu Thomas Tuchel nebol nadšený, že jeho zverenci museli nastúpiť na úvodný duel necelých 24 hodín po tom, ako v blízkosti tímového autobusu prišlo k trom explóziám. "UEFA nám oznámila svoje rozhodnutie a nám nezostávalo nič iné, ako ho prijať. Nestihli sme sa poriadne spamätať z toho, čo sa stalo v utorok. Niekto vo Švajčiarsku jednoducho rozhodol, že na druhý deň musíme hrať. Mrzí ma prvý polčas, v ktorom sme inkasovali dva nešťastné góly. Odveta bude veľmi náročná, no neskladáme ešte zbrane a pobijeme sa o postup," citovala slová Tuchela agentúra dpa.