Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Kodaň chce šokovať City, Vavro: Budeme bojovať

Na archívnej snímke Denis Vavro. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Kodaň v siedmich zápasoch pohárovej Európy na pôde anglických tímov ešte nezvíťazila (2 remízy, 5 prehier).

Bratislava 5. marca (TASR) - Futbalisti Manchestru City budú chcieť v stredu proti FC Kodaň potvrdiť očakávaný postup do štvrťfinále Ligy majstrov. Slovenský obranca Denis Vavro, ktorý oblieka dres dánskeho šampióna verí, že jeho mužstvo skomplikuje favoritovi postup napriek dvojgólovému manku z prvého stretnutia. V druhom stredajšom zápase nastúpi Real Madrid proti RB Lipsko. "Biely balet" si priniesol z úvodného duelu tesný náskok 1:0.

Kodaň v siedmich zápasoch pohárovej Európy na pôde anglických tímov ešte nezvíťazila (2 remízy, 5 prehier). Dánsky majster sa pokúsi šokovať úradujúceho šampióna LM aj napriek dvojgólovému manku z úvodného zápasu. "Budeme bojovať a uvidíme, či sa nám podarí získať remízu alebo možno aj víťazstvo," uviedol slovenský obranca Vavro pre oficiálny web uefa.com, na ktorého slová nadviazal aj hlavný tréner Jacob Neestrup: "Nemôžem hráčom nič vyčítať. Hrali sme proti špičkovému tímu. V druhom stretnutí to bude ťažké, ale pokúsime sa urobiť všetko, čo je v našich silách."

Mužstvo 35-ročného kouča držalo takmer polovicu zápasu výsledok 1:2, no dôležitý gól "Citizens" strelil v 92. minúte Phil Foden. Ten istý hráč rozhodol dvoma presnými zásahmi víkendové mestské ligové derby proti United (3:1) a naladil svoj tím na očakávané spečatenie postupu medzi osem najlepších. "Výkon v prvom stretnutí bol naozaj perfektný, boli sme trpezliví v správnych momentoch, no ešte nie je rozhodnuté. Tretí gól nám však veľmi pomôže a dúfam, že to pred vlastnými divákmi dotiahneme k víťaznému koncu a postúpime do ďalšieho kola," povedal Pep Guardiola, tréner City. Dánsky tím odohral svoj doteraz posledný duel na Etihad Stadium v minuloročnej edícii LM. V skupinovej fáze vtedy favorit stretnutia nezaváhal a deklasoval svojho súpera 5:0.

Otvorenejší je pred odvetou zápas medzi Realom a Lipskom. Španielsky tím a najúspešnejší klub v histórii súťaže, uhral na pôde Lipska tesné víťazstvo 1:0. Jediný gól strelil v 48. minúte Brahim Diaz a zradný náskok si uvedomuje aj kouč Realu Carlo Ancelotti. "Tento výsledok je iba malou výhodou. Nikto z nás nepredpokladal, že dvojzápas by mohol rozhodnúť už úvodný duel. Bol to dobrý výsledok, ale na našom štadióne zostáva ešte dôležitých 90 minút," povedal 64-ročný taliansky kormidelník.

Nemecký zástupca ukázal svoj potenciál, keď favorita prestrieľal v pokusoch do priestoru brány (9:3). Veľké príležitosti slovinského útočníka Benjamina Šeška či španielskeho ofenzívneho univerzála Daniho Olma však zlikvidoval ukrajinský brankár Andrij Lunin. Real následne v troch ligových stretnutiach dvakrát iba remizoval a miernu nepohodu budú chcieť hráči Lipska využiť. "Existujú lepšie pozície pred odvetou, ale my vycestujeme do Madridu a urobíme maximum. Chcem byť pre Real najťažším možným súperom, aby sa proti nám naozaj nadreli," poznamenal tréner Lipska Marco Rose.



Odvety osemfinále Ligy majstrov - STREDA 6. marca o 21.00 h:

Manchester City - FC Kodaň /prvý zápas: 3:1, rozhodca: Espen Eskäs (Nór.)/

Real Madrid - RB Lipsko /prvý zápas: 1:0, rozhodca: /Davide Massa (Tal.)/